sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Presedintele Mexicului este determinat sa ajute la stoparea migratiei ilegale

Distribuie:

Publicat:

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că este determinat să ajute la stoparea migrației ilegale, dar țara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranți care ajung în Statele Unite, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Imigrația ilegală în Statele Unite a fost cauza unor tensiuni bilaterale persistente de când Donald Trump a preluat funcția de președinte al Statelor Unite. Acesta considră că Mexicul trimite „violatori și traficanți de droguri” în Statele Unite.

„Mexicul nu face nimic pentru a ajuta la stoparea fluxului ilegal de imigranți în țara noastră. Doar vorbe, fără fapte. De asemenea, și Honduras, Guatemala și El Salvador ne iau banii de ani întregi și nu fac nimic”, a transmis președintele american Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Donald Trump a amenințat din nou că dorește să închidă frontiera de sud a Statelor Unite. Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a transmis că dorește să combată imigrația ilegală și să mențină o relație cordială cu omologul său american.

„Respectăm poziția președintelui Trump și dorim să ajutăm. Problema este că această situație este responsabilitatea Statelor Unite și a țărilor din America Centrală. Nu este problema mexicanilor” a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador.

„Subliniez faptul că fluxul de migranți din Mexic în Statele Unite este scăzut, foarte scăzut. Mexicanii nu mai doresc să lucreze în Statele Unite”, a adăugat președintele mexican.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img