joi, 18 aprilie, 2024

Presedintele PSD a anuntat noi modificari legislative! Liviu Dragnea: “Un atac asupra primarului e un atac asupra comunitatii”

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea a anuntat noi modificari ale legislatiei, de data aceasta pentru a se face o distinctie intre oportunitatea adoptarii unei decizii si legalitatea ei.  Si asta pentru ca, in viziunea liderului PSD, nu este normal ca un primar sa fie anchetat pentru ca a construit un anume drum si nu altul sau pentru ca a facut o investitie si nu cealalta.

Presedintele social-democratilor a mai sustinut ca, oricum, exista modalitati de control al primarilor: referendumul si votul comunitatii.

”Decizia Curtii Constitutionale statueaza un lucru despre care vorbim de foarte multi ani, anume o delimitare intre oportunitate si legalitate. Nu e vorba aici numai despre ministri, ci si despre primari si restul alesilor locali. De mult prea multe ori majoritatea institutiilor publice de control din Romania, Curte de Conturi, Parchete, alte institutii, au venit sa intrebe primarul de ce a construit drumul ala si nu pe celalalt sau de ce a focut acea investitie si nu pe cealalta. Aceasta decizie ar trebui luata in serios si ce legi vor trebui modificate vor fi modificate, pentru ca primarul trebuie sa raspunda doar privind legalitatea, nu si oportunitatea. Sunt alte modalitati de control al primarului: referendumul si instrumentul sfant al votului. Daca in Constitutie spune ca poporul isi exercita suveranitatea prin structurile alese prin vot, iar primarul este ales prin vot,  deci si primarii sunt parte a suveranitatii poporului roman. Un atac asupra primarului e un atac asupra comunitatii”, a declarat seful PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img