joi, 28 martie, 2024

Presedintele TNL VASLUI: #NuInNumeleMeu

Distribuie:

Publicat:

Tineretul National Liberal: Initiem o forma de protest online sub hashtag-ul #NuInNumeleMeu, impotriva complicitatii unor rectori de universitati de a sustine un agramat la Ministerul Educatiei. Condamnam demersul rectorilor!

Tineretul National Liberal condamna complicitatea unor rectori de universitati de a sustine numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educatiei si anunta initierea unei forme de protest online sub forma unui hashtag: #NuInNumeleMeu:

“Tineretul National Liberal considera ca este revoltatoare initiativa unor rectori din universitati de a sustine, printr-o scrisoare deschisa, numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educatiei. Nu doar ca noul ministru a dovedit ca nu stapaneste reguli elementare de limba romana, iar termenul “agramat” din dictionar ar putea fi ilustrat cu o poza a sa, dar atitudinea fata de fenomenul plagiatelor nu este demna de un ministru al Educatiei care ar trebui sa aiba toleranta zero fata de acest subiect. Este inacceptabil sa auzim afirmatii de tipul: “este pacat ca umbrim aceste valori ale invatamantului romanesc printr-o scoatere in evidenta a unor elemente nu atat de importante, cum ar fi plagiatele”, tocmai de la varful educatiei romanesti. In acest ritm, in curand o sa fim nostalgici dupa Liviu Pop.”

“Sustinerea acordata de catre rectori lui Valentin Popa, aduce grave prejudicii mediului universitar si reprezinta o grava lovitura pentru credibilitatea universitatilor pe care le conduc. Nu putem sa nu remarcam faptul ca nu am auzit pozitii publice ale acestor rectori de sustinere a reformei in sistemul de invatamant, de pilda, dar se grabesc sa sustina un ministru propus de PSD. Politica nu are ce cauta in scoli, licee, universitati, dar se pare ca acesta este un principiu de care nu toti rectorii tin cont. De aceea, initiem o forma de protest in mediul online prin care vrem sa demonstram ca nu sustinem demersul complice al mediului universitar de a sprijini la conducerea Ministerului Educatiei un agramat.”

“De asemenea, ii invitam pe toti studentii, toti tinerii din Romania, indiferent de crezul politic, sa se ralieze demersului nostru pe retelele de socializare. Mai exact, este vorba despre crearea unui frame la poza de profil cu un hashtag #NuInNumeleMeu.

Folosind link-ul urmator, veti primi o notificare in aplicatia Facebook de pe mobil:
www.facebook.com/fbcameraeffects/tryit/1986579188289412/ . Este important, ca tineri, sa ne delimitam de aceste actiuni regretabile girate tocmai de cei care ar trebuie sa apere mediul universitar de orice suspiciuni de interferenta politica. In acest sens, Tineretul National Liberal va initia si alte actiuni publice de protest.”

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img