joi, 18 aprilie, 2024

Pretul benzinei a EXPLODAT! Scumpiri de peste 85% in Coreea de Nord

Distribuie:

Publicat:

Benzina s-a scumpit recent cu peste 85% in Coreea de Nord, potrivit unui e-mail trimis de un diplomat neidentificat de la Phenian, transmite postul de radio Vocea Americii, preluat de agentia de presa sud-coreeana Yonhap.

Sursa respectiva afirma ca in capitala nord-coreeana, pretul la pompa a crescut de la 0,7 dolari la 1,3 dolari litrul, iar unele benzinarii restrictioneaza cantitatea pentru fiecare vehicul la 10 sau 20 de litri. Diplomatul precizeaza ca scumpirea nu se aplica autobuzelor si taxiurilor.
In Coreea de Nord, se impune strict circulatia fiecarui autoturism doar o zi din doua, iar pentru vehiculele oficiale trebuie ceruta din timp permisiunea de a circula noaptea sau la sfarsit de saptamana.

Potrivit agentiei Yonhap, care se bazeaza pe afirmatiile unor analisti, scumpirea brusca a carburantului este provocata probabil de cresterea rezervelor de petrol ale Coreei de Nord. Circula zvonuri ca, printre alte sanctiuni pentru Phenian luate in considerare de China, la insistentele Statelor Unite, s-ar afla si controlul livrarilor de petrol.

ONU a decis sa sanctioneze Coreea de Nord pentru testele nucleare si de rachete in cadrul programului national de inarmare. China, principalul aliat si partener economic al regimului de la Phenian, a aplicat recent si alte masuri in conformitate cu rezolutiile Organizatiei Natiunilor Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img