vineri, 29 martie, 2024

Prima Casa 2019: Iata care ar putea fi modificarile aduse progamului

Distribuie:

Publicat:

Prima Casa 2019: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) lanseaza programul „Prima Casa 2019”, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP), a acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru acest an, conform Mediafax. ''Programul Prima Casa 2019 beneficiaza de aceleasi conditii de acordare a garantiei statului roman pentru finantarile aprobate de bancile participante”, au subliniat reprezentantii Fondului.

Prima Casa 2019: Inceputul anului 2019 marcheaza pentru FNGCIMM, in calitate de mandatar al statului prin MFP, debutul unei etape noi in derularea proceselor operationale dedicate Programului Prima Casa, si, totodata, materializarea unuia dintre principalele obiective strategice ale institutiei – digitizarea si automatizarea fluxurilor interne de lucru, ca urmare a implementarii unor proiecte demarate in cursul anului 2018. Aparut la inceputul anului 2009, programul Prima Casa era destinat initial doar persoanelor cu varsta de pana la 35 de ani. Daca aceasta conditie a fost modificata, creditul imobiliar a ramas cu un avans de minimum 5% si cu costuri totale de finantare plafonate.

„Pana la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare pentru achizitionarea sau constructia de locuinte pe intreg teritoriul Romaniei. Suntem pregatiti de lansarea etapei corespunzatoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operationale imbunatatite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situeaza in tendintele actuale din sectorul financiar”, a declarat Gheorghe Lapadat, directorul general al FNGCIMM.

Prima Casa 2019: Programul Prima Casa 2019 va fi derulat prin intermediul urmatoarelor 15 banci finantatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank. Plafonul total al garantiilor ce pot fi emise in acest an este in cuantum de 2 miliarde de lei, fiind aprobat prin Hotararea de Guvern nr.93/2019.

Prima Casa 2019: Noua aplicatie de extragere / prelucrare automata a informatiilor, denumita la nivelul FNGCIMM „Alex”, utilizeaza tehnologia OCR – Recunoasterea Optica a Caracterelor (Optical Character Recognition) si faciliteaza transferul automat al datelor primite de la partenerii bancari in sistemul informatic al institutiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img