vineri, 29 martie, 2024

Prima declaratie a noului premier al Romaniei:”Trecem printr-o perioada ……”

Distribuie:

Publicat:

Dacian Ciolos a declarat, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis l-a desemnat premier al Romaniei, ca se va concentra pe formarea echipei de ministri si a adaugat ca Guvernul trebuie sa aiba urechea aplecata spre cei care au idei. Premierul desemnat si-a manifestat intentia de a lucra cu Parlamentul pentru a progresa pe proiectele propuse. La scurt timp dupa ce a plecat de la Cotroceni, Ciolos a ajuns la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul interimar, Sorin Cimpeanu.

Dacian Ciolos, noul prim-ministru desemnat de Klaus Iohannis, a declarat in interventia sa de la Palatul Cotroceni, ca multumeste pentru increderea care i-a fost acordata si a adaugat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor:

“Va multumesc pentru increderea acordata si doresc sa ii asigur pe toti cei care ne privesc ca voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a ma ridica la increderea care mi-a fost acordata. Trecem printr-o perioada cheie pentru societate, in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesita o prezenta publica a Guvernului in asa fel incat sa asigure puntea de legatura intre diferitele institutii, intre politic si societate”.

Prim-ministrul desemnat a adaugat ca este constient de faptul ca se asteapta de la viitorul guvern sa fie in masura sa aiba urechea “aplecata” la cei care au idei:

“Sunt constient de faptul ca acest lucru se asteapta de la viitorul guvern — sa fie in masura sa aiba urechea aplecata la cei care au idei, nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntam, dar si pentru a identifica solutiile pentru a merge mai departe si in acelasi timp sa aiba acest Guvern intelepciunea si maturitatea sa poata sa lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt in masura sa ia deciziile care sa ne permita sa progresam. Cred ca acest mod de lucru ne va dovedi maturitate si ne va permite sa schimbam ceea ce este de schimbat in societate”

Premierul desemnat a declarat ca perioada de un an de zile pe care o are la dispozitie pana la alegerile parlamentare este scurta, dar si-a manifestat intentia de a lucra indeaproape cu Parlamentul, dupa ce Guvernul va fi validat prin votul parlamentarilor:

“Sunt constient ca un an de zile e o perioada lunga, dar in acelasi timp scurta. Nu o sa ne putem limita doar la anumite decizii strict administrative, dar e o perioada prea scurta pentru a declansa si finaliza reformele asteptate. In masura in care Parlamentul va decide sa dea mandat acestui guvern, voi lucra indeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, pentru a progresa impreuna pe proiectele propuse”.

Ciolos a mai spus ca in perioada urmatoare isi va concentra atentia pe formarea echipei de ministri:

“Acest Guvern trebuie sa aiba maturitatea sa lucreze cu Parlamentul. Am intentia sa deschid Guvernul spre societate, sa ascultam si sa pregatim decizii impreuna. Voi lucra indeaproape cu Parlamentul pentru a progresa impreuna. In urmatoarele zile in perioada care urmeaza,  imi voi concentra atentia catre formarea unei echipe, pentru mine lucrul in echipa este esential, si inainte de a vorbi despre programe de guvernare, vreau sa imi concentrez atentia catre echipa din care voi face parte. Va multumesc”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img