marți, 16 aprilie, 2024

Prima reactie a Casei Regale fata la liceanul care a inghenuncheat in fata catafalcului Regelui Mihai I

Distribuie:

Publicat:

Casa Regala a Romaniei a oferit prima reactie fata de Vlad, liceanul care a emotionat o tara intreaga, in momentul in care a inghenuncheat in fata catafalcului Regelui Mihai I in Sala Tronului, in Palatul Regal din Bucuresti.

Casa Regala a Romaniei a postat pe contul sau de Instagram imaginea respectiva, anuntand ca adolescentul a fost invitat, marti, la Palatul Elisabeta de catre Majetatea Sa Margareta si Principele Radu.

”Vlad, liceanul care a inghenuncheat in fata catafalcului Regelui Mihai I la Sala Tronului, in Palatul Regal din Bucuresti, s-a numarat printre invitatii Majestatii Sale Margareta si ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta ieri, 23 ianuarie 2018, in ajunul Zilei Unirii”, este mesajul postat pe pagina oficiala de instagram a Familiei Regale a Romaniei.

In mod normal, aceasta ar fi o ocazie foarte potrivita ca o familie regala sa demonstreze sangele albastru, trecand de o banala bagare in seama oferind adolescentului o bursa de studii la una din cele mai prestigioase universitati ale lumii. Dar cum povestile de acest fel par venite din alte vremuri, zilele n-au intrat in sac, sa mai asteptam…

 

O vorba printre jurnalisti spune ca o imagine spune, uneori, mai mult decat o mie de cuvinte. Cea care a surprins un elev ingenunchiat in fata catafalcului Regelui Mihai, e una dintre ele…

Il cheama Vlad Dragne si invata la Colegiul "Sfantul Sava" din Bucuresti.

”Am facut ce am simtit. Mi s-a parut un gest normal. In fata unor oameni merita sa ingenunchezi. Regele fara indoiala a fost unul dintre ei” – spune Vlad Dragne. Dupa ce a aflat vestea mortii Regelelui, Vlad a cautat mai multe informatii despre Majestatea Sa. Internetul si televiziunile l-au ajutat sa-si contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de romana i-a imprumutat "Jurnalul lui Corneliu Coposu", in care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat incercarile Regelui de a reveni in tara, dupa caderea comunismului.

”Atunci cand a stat cele trei zile, mi s-a parut atat de impresionant pentru ca si-a pastrat promisiunea, chiar atunci cand un milion de oameni i-au cerut sa nu o faca, pentru ca stia ca pe termen lung repercusiunile vor fi negative”, mai spune Vlad.

Ce il deranjeaza acum este ca politicienii nu mai pun pret pe educatie, asa cum a facut Regele Mihai, care a studiat intr-o clasa de elevi conceputa speciale pentru el – clasa Palatina. Tatal sau, Carol al II-lea, a cerut ca in aceasta clasa sa fie doar copiii merituosi si inteligenti, din toate mediile sociale. Examenele de admitere in aceasta clasa se dadeau in holul Colegiului ”Sfantul Sava”. ”Regele a avut o educatie foarte riguroasa in formarea sa. Iar acum, democratia permite oricui sa ajunga la putere, indiferent de educatie”, conchide Vlad Dragne. O afirmatie despre care ar trebui sa tinem cont…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img