vineri, 29 martie, 2024

Primaria Oradea va dota 1.100 sali de clasa din 35 de scoli cu aparatura IT, printr-un proiect european de 5 milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

 

Primăria Oradea va depune un proiect în domeniul educaţiei, în valoare de 5 milioane de euro, pentru a dota cu aparatură IT un număr de 1.100 săli de clasă, din cele 35 de şcoli orădene de stat, a anunţat miercuri primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

"Profitând de oportunitatea oferită de Programul Operaţional Competitivitate, axa prioritară Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiei, vom depune un proiect de circa cinci milioane de euro, pentru achiziţia de dotări IT. În Oradea sunt, în prezent, 1.129 de clase, dar s-ar putea ca numărul celor dotate să rămână în jur la 1.100, unele sunt laboratoare etc. Fiecare sală de clasă va fi dotată cu o tablă inteligentă, cu laptop, cu router wireless, împreună cu circa 100 de tablete pentru fiecare şcoală, pe care directorul şcolii le va distribui elevilor care au nevoie de ele. Ne-am gândit la aceste dotări care să poată fi folosite inclusiv după ce Oradea va ieşi din codul roşu, pentru că tablele inteligente, laptopurile, routerele wireless vor putea fi folosite şi când vor face orele în sălile de clasă," a declarat, în conferinţă de presă, primarul Florin Birta, scrie agerpres.ro.

După discuţii cu conducerea Inspectoratului Şcolar, s-a decis ca Primăria Oradea să depună un proiect centralizat, care să cuprindă toate şcolile de stat din municipiu.

Contribuţia municipiului Oradea este de 100.000 de euro, din valoarea totală. Apelul va fi deschis începând cu data de 2 noiembrie 2020, fiind disponibile, pe această axă, 60 de milioane de euro pentru mediul urban şi 40 de milioane de euro pentru mediul rural.

După ce se aprobă indicatorii tehnico-economici ai proiectului în şedinţa CL Oradea de joi, va urma depunerea cererii de finanţare pe 2 noiembrie. Dacă lucrurile vor decurge bine, în trei-patru luni aceste dotări pot să ajungă în şcolile orădene, a mai precizat Birta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img