joi, 28 martie, 2024

Primarul din Focsani acorda titlul de ‘Luptator in linia intai impotriva COVID-19’ unui numar de 237 de cadre medicale

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, propune acordarea titlului de "Luptător în linia întâi împotriva COVID-19" unui număr de 237 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din localitate, anunță AGERPRES.

Acesta menţionează că pe lângă titlu, aceste persoane vor primi, printre altele, un premiu care constă în contravaloarea impozitului pe proprietate pentru un an de zile.

"În urma propunerilor pe care le-am făcut încă de anul trecut cu privire la acordarea unui titlu de cetăţean de onoare sau a unui alt titlu cadrelor medicale care luptă în linia întâi cu pandemia de COVID-19, am primit un număr mare de sugestii din partea celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani. Drept urmare, am decis să oferim tuturor cadrelor medicale (medici, asistenţi medicali, infirmieri, alţi angajaţi) din cadrul Secţiilor Infecţioase, ATI şi UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani titlul de 'Luptător în linia întâi împotriva COVID-19'. Este vorba despre 237 cadre medicale din cele trei secţii care, din punctul meu de vedere, sunt eroi care luptă ca în vreme de război, cu toate eforturile. Şi-au neglijat familiile, şi-au neglijat chiar şi propria sănătate, punându-se de foarte multe ori în pericol şi expunându-se zi de zi unui risc enorm", a precizat primarul Cristi Valentin Misăilă.

Acesta a adăugat că va propune Consiliului Local al Municipiului Focşani ca titlul de "Luptător în linia întâi împotriva COVID-19" să fie acordat cu ocazia Zilei personalului medical, instituită în data de 11 martie, conform Legii nr. 56/2020.

"Practic, în 2021 este primul an când se va marca această zi specială, iar noi dorim să o facem deosebită pentru cei care s-au sacrificat în această perioadă – medici, asistenţi medicali, infirmieri, alţi angajaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani. Toate cele 237 persoane vor primi, pe lângă acest titlu, o plachetă, un buchet de flori şi un premiu care constă în contravaloarea impozitului pe proprietate pentru un an de zile. Fac precizarea că acest premiu se va acorda în anul fiscal 2022 şi nu va putea fi mai mare de 2.000 lei", mai menţionează primarul Cristi Valentin Misăilă în comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img