marți, 16 aprilie, 2024

Primarul Nicolae Robu vrea stadion si sala polivalenta, ca in Teleorman, si pentru Capitala Culturala Europeana 2021

Distribuie:

Publicat:

Primarul Nicolae Robu a spus vineri că salută construirea, în judeţul Teleorman, a unei săli polivalente şi a unui stadion şi speră ca Guvernul să îşi îndrepte atenţia şi spre Timisoara, pentru realizarea unor obiective similare, oraş care va fi peste mai puţin de patru ani Capitala Europeană a Culturii, din partea României. 

”Am salutat că în Alexandria se face un stadion şi o sală polivalentă, numai că aştept să se facă şi la Timişoara un stadion nou şi o sală polivalentă, pentru că noi avem cele mai puternice argumente pentru realizarea unor astfel de obiective. Timişoara este oraşul care va reprezenta România, din postura de Capitală Culturală Europeană (CCE) în 2021. Suntem o capitală culturală din partea României. (…) Sper că Guvernul va răspunde solicitărilor noastre”, a declarat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

El a subliniat că Timişoara ”nu poate neonora ţara”, prezentându-se în 2021 cu o infrastructură necorespunzătoare, cu toate că pe plan local sunt o mulţime de investiţii, dar fiind necesară şi prezenţa finanţărilor guvernamentale în acest sens. 

”Vom moderniza tot ceea ce este infrastructură pentru mobilitate, dar dincolo de tot ceea ce facem noi local, trebuie ca şi Guvernul să îşi aducă aportul pentru a reprezenta ţara cum se cuvine. Este o responsabilitate asumată pentru CCE 2021, sunt cote-parte cu care trebuie să cotizeze Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, dar şi Guvernul României”, a punctat primarul. 

Nicolae Robu a evidenţiat că guvernul trebuie să se implice cât mai urgent în aceste investiţii, pentru că o sală polivalentă sau un stadion ”nu se fac de azi pe mâine”, iar dacă nu demarează proiectele, riscurile să nu se poată finaliza până în 2021 sunt foarte mari, ajungându-se la dificultăţi insurmontabile. 

”Toată lumea spune că nu sunt bani, dar pentru asemenea obiective, în oraşul CCE trebuie să existe bani. (…) Cer Guvernului României să dea drumul la aceste două investiţii prin Compania Naţională de Investiţii. Cred că şi Alexandria a avut nevoie de o sală polivalentă şi de un stadion, decent proporţionat, dar nu cred că România se termină la graniţele judeţului Teleorman. (…) Nemulţumirea mea începe acolo unde văd că nu se fac gesturi pozitive şi spre Timişoara”, a detaliat Robu. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img