vineri, 19 aprilie, 2024

Primavara aduce reinceperea lucrarilor pe DJ 284 Husi – Ghermanesti – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Odata cu venirea primaverii si incalzirea modesta a vremii, reincep lucrarile pe Drumul Judetean 284, unde muncitorii firmei husene Viacons Rutier vor turna covor asfaltic. Potrivit celor de la Viacons, incepand cu data de 15 martie, firma isi va relua activitatea si spera ca si vremea sa fie prielnica pentru a lucra la infrastura drumului judetean.

Pana in acest moment, pe DJ 284 s-au turnat aproximativ 15 kilometri de asfalt pe diferite tronsoane. Inginerii din cadrul firmei spera ca, in acest an, sa termine de turnat covorul asfaltic si sa se treaca la montarea rigolelor si a podetelor.

Proiectul are o valoare de 71.207.708 RON, iar lucrarea este executata de o firma huseana, acest lucru fiind unul benefic, deoarece s-au creat locuri de munca.

Lucrarea a inceput in anul 2016, pe strada Mihail Kogalniceanu si a continuat pe cartierul Corni, apoi prin localitatea Epureni – Duda – Pahnesti – Fundatura – Arsura DN 28 Ghermanesti, lungimea totala a lucrarii fiind de 21,279 km. In acest moment, covor asfaltic este pana la iesirea din localitatea Duda.

Locuitorii din zonele in care se efectueaza lucrari inca nu cred ca visul lor de zeci de ani devine realitate si ca vor avea un drum asfaltat. Asfaltarea acestor sectoare de drum vine ca o mana cereasca si pentru transportatorii si comerciantii care erau intr-o oarecare masura izolati, cei care fac aprovizionari ferindu-se de aceasta zona din cauza infrastructuri.

“Dupa asfaltarea drumului Cretesti – Murgeni, aceasta este a doua lucrare de anvergura pe care reusim sa o realizam. Practic, modernizarea acestui drum reprezinta accesul facil al locuitorilor din sase sate componente ale celor trei comune pe raza carora trece artera, spre municipiul Husi. Speram ca lucrarile sa se desfasoare in grafic si sa putem duce la bun sfarsit asfaltarea acestui drum. Asfaltarea drumurilor va ramane o prioritate pentru noi, dar toate proiectele se vor realiza si in functie de fondurile de care dispunem”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img