joi, 25 aprilie, 2024

Primele măsuri în caz de toxiinfecţie alimentară

Distribuie:

Publicat:

Toxiinfecţia alimentară este o boală cauzată de consumul de alimente şi apă contaminate cu anumite bacterii sau paraziţi. Iată ce este bine să faci dacă ai simptome de toxiinfecţie alimentară!

De regulă, simptomele de toxiinfecţie alimentară pot începe în câteva ore de la consumul alimentelor contaminate şi, cel mai adesea, se manifestă prin: greaţuri, dureri şi crampe abdominale, dureri de cap, vărsături, diaree, deshidratare sau febră. În stare gravă, unii oameni pot ajunge la spital, însă, în cazul formelor uşoare, alături de un regim special şi de terapiile cu ajutorul plantelor, cei afectaţi se pot reface fără tratament medicamentos.

 

Cărbunele vegetal reduce simptomele specifice

 

Cunoscut şi sub numele de carbo activatus, cărbunele vegetal sau medicinal se obţine prin arderea la temperaturi înalte a lemnului sau a cojilor (tei, nuc, cireş, plop), în medii lipsite de oxigen. Se găseşte sub formă de comprimate, capsule sau pulbere. Cărbunele vegetal reţine bacteriile din tubul digestiv şi astfel simptomele scad în intensitate. Se iau 1 – 3 g de cărbune medicinal, la fiecare 2 ore şi se consultă medicul specialist. Remediul nu se administrează mai mult de 3 zile. Cărbunele este o măsură de prim ajutor şi în cazul otrăvirilor cu medicamente, ciuperci otrăvitoare sau substanţe toxice.  

 

Menta, utilă în cazul durerilor de stomac

Pentru că are proprietăţi analgezice şi antiseptice, menta ajută la menţinerea sistemului digestiv sănătos şi la eliminarea microbilor sau paraziţilor din organism. O poţi consuma sub formă de ceai, 1 cană de 2 ori/zi, în combinaţie cu muşeţel sau cu coada-şoricelului.

 

INFO

Dacă te confrunţi cu toxiinfecţie, consumă orez, supă de legume, cartofi fierţi, pâine prăjită şi iaurt.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img