vineri, 29 martie, 2024

Primul DECES din cauza coronavirusului pe continentul african – Egiptul a facut anuntul: Este vorba de un cetatean german

Distribuie:

Publicat:

Egiptul a anunţat duminică primul deces de pe teritoriul său legat de noul coronavirus, în Hourghada (sud-est), primul caz de pe continentul african, informează AFP şi dpa, anunță AGERPRES.

Este vorba de "un cetăţean german în vârstă de 60 de ani (…) internat într-un spital public din Hourghada la 6 martie" şi testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus la 7 martie, a precizat Khaled Megahed, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii egiptean, într-un comunicat.

Bărbatul a sosit cu avionul în Egipt în urmă cu o săptămână şi a prezentat simptome precum temperatură mare după ce a sosit în Hurghada din oraşul Luxor. El a fost internat la terapie intensivă, în condiţiile în care suferea de insuficienţă respiratorie cauzată de pneumonie acută, însă a refuzat să fie transferat la un alt spital pentru carantină, iar starea lui s-a deteriorat şi el a murit duminică, potrivit purtătorului de cuvânt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img