joi, 28 martie, 2024

Primul roman campion MONDIAL la box, retinut pentru trafic de droguri

Distribuie:

Publicat:

Gheorghe Petrica Paraschiv (48 de ani), fost campion mondial la box in 1995, a fost retinut de polisiti, fiind acuzat de trafic de droguri. El a fost retinuti alaturi de alti barbati. Toti faceau parte din gruparea supranumita Pugilistii, intrucat mai multi dintre ei practicau sau au practicat box. Fostul pugilist e acuzat de trafic de heroina si metadona, urmand sa-si petreaca urmatoarele zile in arest, relateaza postul TV Digi24. Petrica Paraschiv a fost primul roman campion mondial la box. S-a intamplat in 1995, cand Paraschiv a castigat centura WBA Penta-Continental, informeaza gsp.ro Nu e pentru prima oara cand fostul campion are probleme cu legea. In decembrie 2016, el fusese arestat in Italia pentru furt. Atunci, a fost prins de oamenii legi in timp ce incerca sa fure geanta unei femei in apropierea garii din San Pietro.

Petrica Paraschiv, care avea in acel moment 24 de ani, fusese coleg cu Leonard Doroftei si multiplu campion national. El l-a intalnit in lupta pentru centura WBA Penta- Continental, in orasul natal, pe americanul Greg Richardson (35 de ani), fost campion. Paraschiv s-a jucat cu adversarul, care a rezistat cu greu pana la final, relateaza libertatea.ro. Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Ilfov, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au anuntat zilele trecute destructurarea unei grupari specializata in trafic de droguri de mare risc si operatiuni ilegale cu produse psihoactive. Sase persoane au fost arestate preventiv. Printre ele era si Gheorghe Petrica, fost Paraschiv.

Potrivit Politiei Romane, in perioada 27-28 martie, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Ilfov, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrala, au facut 14 perchezitii, in Bucuresti, la persoane banuite de trafic de droguri de mare risc si de efectuare de operatiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. In urma perchezitiilor, care au avut loc pe strazile Anton Pann, Romulus si Parfumului din Sectorul 3, au fost descoperite diferite cantitati de substante psihoactive, pentru care persoanele banuite nu ar fi detinut autorizatie, stiind ca substantele respective sunt susceptibile de a avea asemenea efecte, precum si peste 19.000 de lei.

Pe parcursul cercetarilor, au fost descoperite si ridicate 49 de comprimante de metadona, peste 25 de grame de heroina si 887 de grame alpha – PHP.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada octombrie 2018 – martie 2019, persoanele in cauza, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in mod direct sau prin intermediul altor persoane, ar fi vandut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive si droguri de mare risc (heroina). Procurorul de caz a dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de sase persoane si masura controlului judiciar, pentru 60 de zile, fata de alte trei. Persoanele retinute au fost prezentate Tribunalului Bucuresti, care a dispus arestarea lor preventiva, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul politistilor din cadrul Biroului Tehnic si de Criminalistica DIICOT, precum si al jandarmilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img