vineri, 19 aprilie, 2024

Probioticele pot ameliora simptomele intestinului iritabil

Distribuie:

Publicat:

Probioticele ajuta in intestinul iritabil. 5-10% din populație suferă de sindrom de colon iritabil. Tulpinile probiotice specifice pot avea efect asupra simptomelor.

Sindromul de intestin iritabil afectează cel puțin una din 10 persoane din întreaga lume, dar este, de asemenea, una dintre bolile pentru care managementul este foarte dificil. Cele mai frecvent prescrise tratamente sunt antispastice și absorbante de gaze. „Dar doar jumătate dintre pacienți sunt mulțumiți de tratament”, explică profesorul Jean-Marc Sabaté, gastroenterolog la spitalul Avicenne (Bobigny) în timpul unei conferințe organizate de laboratorul Arkopharma. „În timpul celei de-a doua consultatii, pacienții nemulțumiți se plâng de ineficiența tratamentelor și de lipsa de ușurare a simptomelor”.

Simptomele cronice ale sindromului de colon iritabil includ:

dureri abdominale

balonare
constipație sau diaree (sau o alternanță a celor două).

Aceste simptome au efecte semnificative asupra calității vieții și pot reduce semnificativ bunăstarea fizică sau socială.

Probioticele ajuta in intestinul iritabil

Până în prezent, tratamentele medicamentoase disponibile oferă doar un răspuns parțial și tranzitoriu. Pentru pacienții care nu sunt ușurați de tratament, o soluție poate fi găsită în probiotice. Acestea ajută la restabilirea echilibrului corect al florei intestinale și reduc bacteriile și drojdiile „patogene”.

Au fost efectuate mai multe studii pe sfera digestivă pentru a evalua eficacitatea diferitelor probiotice la pacienții cu IBS. Printre acestea, 22 de studii clinice privind asocierea de probiotice Vivomixx (laboratorul Arkopharma). Concluziile le validează interesul pentru colita ulceroasă, pentru puchita post-chirurgicală și pentru sindromul de colon iritabil. Această nouă generație de probiotice are cea mai puternică garanție de utilizare de pe piață, cu 450 de miliarde cfu / plic și 112 miliarde cfu / capsulă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img