joi, 28 martie, 2024

Problema poluarii din China ar putea fi rezolvata cu ajutorul bicicletelor care consuma smog si elimina aer curat

Distribuie:

Publicat:

Programele de inchiriere a bicicletelor din China sunt foarte cautate in prezent. In tara existand peste 30 de start-up-uri, unul dintre cele mai mari avand peste 2,2 milioane de biciclete in 43 de orase. Daan Roosegaarde, un inventator din Olanda, a proiectat o bicicleta care absorbe smog-ul si elimina aer curat. In urma cu trei ani, compania sa, Studio Roosegaarde, a lansat proiectul Smog Free, care a luat nastere dupa ce inventatorul a vizitat  orasul Beijing si a observat impactul poluarii ,,In unele zile nu era vizibila nici cealalta parte a soselei,” afirma Daan, potrivit descopera.ro. 

Dupa lansarea turnului de absorbtie a smog-ului, Roosegaarde doreste sa utilizeze acelasi mecansim pentru a putea fi utilizat de biciclete. Acesta utilizeaza un proces de ionizare pozitiva pentru captarea particulelor de praf extrem de mici din care este alcatuit smogul. In mare parte, particulele incarcate pozitiv din smog sunt atrase de o suprafata negativa din interiorul turnului. 

Roosegaarde afirma ca procesul de eliminare a smog-ului va functiona prin combinarea pedalatului cu un panou solar de dimensiuni reduse. In prezent, insa, proiectul se afla in faza incipienta. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img