sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Procurorii au chemat expertii pentru a stabili vinovatia in cazul mortii lui Diego Armando Maradona

Distribuie:

Publicat:

 

Procurorul însărcinat cu ancheta privind uciderea din culpă în cazul morţii lui Diego Maradona va convoca pe 8 martie o comisie medicală de experţi pentru a stabili dacă pot fi reţinute responsabilităţi legate de decesul fostului mare fotbalist argentinian, transmite AFP.

Comisia va fi alcătuită din nouă experţi oficiali, printre care medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diverse discipline medicale, a indicat biroul procurorului din San Isidoro, o suburbie a capitalei Buenos Aires.

Justiţia argentiniană încearcă să stabilească dacă a existat o eventuală neglijenţă sau imprudenţă în ceea ce priveşte tratamentul medical administrat lui Maradona.

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 ani şi suferind de probleme legate de dependenţa de alcool, a fost internat într-o clinică din oraşul La Plata, pe 2 noiembrie 2020, din cauza anemiei şi a deshidratării, iar o zi mai târziu a fost transferat la un sanatoriu din oraşul Olivos, în regiunea Buenos Aires, unde a fost operat pentru un hematom subdural la cap.

Pe 11 noiembrie, el a fost externat din sanatoriu, însă sub supraveghere la domiciliu pentru continuarea tratamentului. În acest scop, el s-a mutat într-o casă dintr-un cartier privat de la periferia capitalei Argentinei, unde a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

Ancheta i-a vizat iniţial pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Ea a fost extinsă la un psiholog şi doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care erau la căpătâiul lui Maradona, iar de acum sunt cercetate şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu. Ultimii doi vor fi audiaţi prima oară joi.

Au fost de asemenea convocate joi, pentru a fi audiate, două din fiicele lui Maradona, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24), ale căror declaraţii indicându-l pe Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor au declanşat procedura judiciară.

După ce a fost vizat în cadrul acestei anchete, Leopoldo Luque s-a apărat invocând eforturile sale pentru a ajuta "un pacient dificil".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img