joi, 18 aprilie, 2024

Procurorul democrat spune ca acuzarea lui Donald Trump se bazeaza pe ‘fapte concrete si solide’

Distribuie:

Publicat:

Dosarul de acuzare împotriva lui Donald Trump se bazează pe "fapte concrete şi solide", a declarat marţi alesul şi procurorul democrat Jamie Raskin, care a difuzat încă de la începutul procesului din Senat un montaj video, relatează AFP.

Alesul democrat, un fost profesor de drept, a promis să evite "lecţiile lungi" plictisitoare şi a proiectat un film de mai multe minute, în care a inclus extrase din declaraţiile inflamatorii ale lui Donald Trump din faţa susţinătorilor săi, adunaţi pe 6 ianuarie la Washington, şi scene cu violenţele produse cu prilejul asaltului asupra Capitoliului.

Liderul majorităţii democrate din senat, Chuck Schumer, a caracterizat faptele reţinute împotriva lui Trump drept "cele mai grave acuzaţii aduse în istoria americană unui preşedinte al SUA".

Congresmanul democrat Jamie Raskin, care conduce acuzarea, a spus că preşedinţii ar crea o "excepţie din ianuarie" care le-ar permite să încalce legea cu impunitate în ultima lună de mandat dacă senatorii nu îl vor găsi vinovat pe Trump, relatează Reuters.

"Excepţia din ianuarie este o invitaţie la cel mai grav coşmar al părinţilor fondatori… Riscăm să permitem ca 6 ianuarie să devină viitorul nostru", a mai spus el la proces, în care senatorii joacă rolul de juraţi.

Senatul SUA a început marţi al doilea proces de impeachment al fostului preşedinte Donald Trump sub acuzaţia că a incitat la violenţele soldate cu morţi de la Capitoliu de pe 6 ianuarie.

Procesul istoric al fostului preşedinte republican a început într-o ambianţă solemnă, aleşii democraţi însărcinaţi cu acuzarea traversând în tăcere până la Senat culoarele Capitoliului, sediul Congresului luat cu asalt de susţinătorii lui Trump pe 6 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img