vineri, 29 martie, 2024

Procurorul general Augustin Lazar ii scrie lui Dragnea pentru a URGENTA procedurile in cazul Bejinariu

Distribuie:

Publicat:

Procurorul general Augustin Lazar i-a transmis, luni, o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in care ii adreseaza rugamintea de a urgenta procedurile in cazul solicitarii de incepere a urmarii penale in cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru.

„Revenim la adresa noastra din 22.11.2016 prin care vi s-a solicitat exercitarea dreptului de a cere efectuarea urmaririi penale fata de Eugen Bejenariu, fost ministru pentru coordonarea SGG in perioada 2000- 2004 pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si va adresam rugamintea sa dispuneti masurile legale in vederea urgentariii procedurilor prevazute de Legea 115 privind responsabilitatea ministeriala”, se arata in scrisoarea semnata de Lazar.

Procurorul general precizeaza, totodata, ca lipsa unui raspuns la cererea formulata in luna noiembrie 2016 impiedica solutionarea cauzei, afectand totodata principiile aflarii adevarului si termenul rezonabil al procesului penal prevazute de Codul de procedura penala.

Potrivit acestuia, in dosar sunt implicate si alte persoane si, datorita legaturii dintre acestea si Eugen Bejinariu, se impune investigarea tuturor celor implicat, cercetarile neputand fi disjunse. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img