joi, 28 martie, 2024

Productia de iPhone-uri, in pericol din cauza epidemiei din China. Totul depinde de decizia gigantului Foxconn

Distribuie:

Publicat:

Foxconn va suporta un impact major asupra producţiei, iar livrările către clienţi, inclusiv către Apple, vor fi perturbate, dacă autorităţile din China vor prelungi măsura de oprire a activităţilor fabricilor din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, pentru a doua săptămână, a declarat o persoană apropiată situaţiei, citată de Reuters, scrie news.ro.

Compania Foxconn din Taiwan, care produce smartphone-uri pentru Apple şi alte două branduri, a oprit aproape în totalitate producţia din China, după ce autorităţile  au cerut companiilor să oprească activităţile cel puţin până pe 10 februarie, a spus sursa, adăugând că prelungirea interdicţiei ar putea perturba livrările către clienţi, inclusiv către Apple.

Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract la nivel mondial, nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, iar Apple a refuzat să comenteze.

Sursa a declarat pentru Reuters că deocamdată Foxconn a suportat ”un impact destul de modest”, utilizând fabrici din ţări precum Vietnam, India şi Mexic pentru a compensa oprirea activităţii în China, adăugând că va putea să recupereze întârzierile dacă fabricile sale vor lucra peste program după ridicarea interdicţiei.

În Suzhou, aflat în estul Chinei, unul dintre cele mai mari centre de producţie ale Foxconn, companiile trebuie să ţină oprită producţia până pe 8 februarie, iar în Shanghai până pe 9 februarie.

Fabricile din Dongguan, din provincia Guangdong, sunt închise până pe 10 februarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img