vineri, 29 martie, 2024

Productia industriala este in crestere

Distribuie:

Publicat:

Producţia industrială (serie brută) a urcat în primele trei luni ale acestui an cu 2,9%, comparativ cu perioada similară din 2020, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9,2%) şi industria prelucrătoare (+2,7%). Industria extractivă a scăzut cu 12,1%, informează Institutul Naţional de Statistică printr-un comunicat, citat de agerpres.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 3,3%, ca efect al creşterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9%) şi industria prelucrătoare (+2,9%). Industria extractivă a scăzut cu 13%.
În luna martie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 13%, ca urmare a majorărilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare şi industria extractivă (+14,3% fiecare) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9%).

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare cu 0,7% faţă de luna precedentă. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 2,6%, în timp ce industria prelucrătoare a scăzut cu 0,6%.

Raportat la aceeaşi lună din 2020, în martie acest an producţia industrială (serie brută) s-a majorat cu 13,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare (+14,6% fiecare). Industria extractivă a scăzut cu 7,7%.

Producţia industrială, serie ajustată, a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+13,6%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,4%). Industria extractivă a scăzut cu 8,2%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img