joi, 18 aprilie, 2024

Profesorii care strang bani de la elevi ajung dupa gratii. Fondul clasei se pedepseste cu inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Profesorii care vor mai strange bani de la elevi risca sa ajunga dupa gratii. Tot dupa gratii vor ajunge si parintii care nu respecta regula si strang bani de la elevi. Un parlamentar roman a initiat o lege in acest sens.

„Nu stim ce se face cu acesti bani. Peste tot se strang. Mereu ni se cer bani”, spun parintii.

Sunt cazuri cand unii parinti platesc lunar la fondul clasei sume cuprinse intre 15 si 30 de lei.

„Cei mai multi parinti sunt de acord cu practicile astea si pentru care suma nu li se pare exagerata”, spune un vasluian

Sub pretextul ca vor ce e mai bun pentru copiii lor, sunt si parinti care tin neaparat sa contribuie.

„Strangem noi parintii, cine vrea, sunt copii care nu isi permit pixuri, caiete, pentru materiale.”

Invatamantul din Romania este si trebuie sa ramana gratuit, spune deputatul Cornel Comsa, iar multi parinti abia daca isi permit sa isi trimita copiii la scoala. Parlamentarul a scris o lege prin care parintii sau profesorii care strang bani de la elevi sa fie pedepsiti inclusiv cu inchisoarea de la 1 la 3 ani.

Cornel George Comsa, deputat neafiliat: “Am fost in situatia de a da bani la fondul clasei. Tin minte ca am dat la fondul scolii 50 de lei pentru amenajarea unui teren de fotbal, asta se intampla acum 20 de ani, si acum cand ma duc la Alba Iulia, trec pe langa scoala mea si vad terenul inca viran.”

Totusi, legea educatiei le permite scolilor sa primeasca donatii si sponsorizari. Reprezentantii sindicatelor din invatamant nu ii incurajeaza insa pe profesori sa primeasca fonduri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img