marți, 16 aprilie, 2024

Profesorul pervers de la UMF IASI a primit o pedeapsa cu suspendare.O huseanca a colaborat cu procurorii DNA

Distribuie:

Publicat:

Sentinta data ieri este de-a dreptul surprinzatoare: cel mai pervers profesor universitar iesean a scapat de puscarie • Renumitul profesor universitar a incercat sa oblige o studenta sa-i faca sex oral chiar intr-un amfiteatru de la universitate • Studenta nu a avut curajul sa se prezinte la proces, iar profesorul a primit o pedeapsa cu suspendare • Pentru tentativa de viol a fost achitat in totalitate • Judecatorii au considerat ca nu-i corect sa fie pedepsit pentru luare de mita

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea celui mai pervers profesor universitar de la Universitatea de Medicina Gr. T. Popa din Iasi. In mod cu totul surprinzator, judecatorii l-au scapat de puscarie pe Dumitru Paduraru. Acesta a primit o pedeapsa cu suspendarea executarii, in conditiile in care infractiunile pentru care a fost judecat sunt destul de grave. Dupa cum au anuntat deja reporterii BZI intr-un material publicat in urma cu cateva zile, instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii juridice din luare de mita in folosirea abuziva a functiei in scop sexual.

Astfel, ieri, judecatorii au schimbat incadrarea juridica si l-au condamnat pe Dumitru Paduraru doar pentru folosirea abuziva a functiei. Pentru aceasta infractiune a primit o pedeapsa de un an de inchisoare. De asemenea, a fost condamnat si pentru santaj, la doi ani de inchisoare. Pentru toate infractiunile de tentativa de viol pentru care a fost trimis in judecata, instanta a dispus achitarea lui Dumitru Paduraru. In acest context, pedeapsa finala este de doi ani si patru luni de inchisoare, cu suspendarea executarii. Practic, nu va sta nicio zi in spatele gratiilor. Pare a fi o solutie destul de blanda. Contactat telefonic, avocatul Eugen Popescu, aparatorul lui Paduraru, a refuzat sa comenteze solutia instantei.

Dumitru Paduraru a fost trimis in judecata pentru: luare de mita, tentativa de viol si santaj. Rand pe rand, acesta a incercat sa demonteze toate acuzatiile in fata instantei de judecata. “In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, in calitate de coordonator al disciplinei Anatomie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, inculpatul Paduraru Dumitru a incercat sa intretina relatii intime, iar ulterior, relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamanala, in tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studenta de la Facultatea de Farmacie (denuntatoare in cauza), prin constrangerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina Anatomie (pe care urma sa-l sustina cu el, in calitate de profesor examinator, cel mai tarziu in vara anului 2015, cu ocazia reexaminarii), precum si prin promisiunea ca, in calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Iasi, ii va facilita acesteia promovarea examenului de admitere in cadrul acestei facultati”, se arata in rechizitoriul DNA.CITESTE TOATE DETALIILE PE BZI.RO(click aici)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img