vineri, 19 aprilie, 2024

Profit de 50 milioane euro, in primele sase luni ale anului, pentru Banca Transilvania

Distribuie:

Publicat:

Potrivit reprezentantilor Bancii Transilvania, cea mai importanta institutie financiara cu actionariat majoritar romanesc, in primele sase luni ale anului 2015 activele bancii au crescut cu 8,4% fata de sfarsitul anului 2014, totalizand 38 miliarde lei, in acelasi timp veniturile operationale au ajuns la 965,5 milioane lei, cu 11% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul brut este de 226 milioane lei, in crestere cu 8% fata de semestrul I al anului precedent.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie BT, a declarat ca rezultatele financiare bune ale bancii in primul semestru al anului se datoreaza si faptului ca institutia financiara a finalizat procedura de achizitie a Volksbank Romania. „Suntem multumiti de rezultatele Grupului Financiar Banca Transilvania pe primul semestru al anului. Acestea reflecta faptul ca atat in privinta cresterii organice, cat si a achizitiei Volksbank Romania estimarile noastre au fost corecte si ne ofera perspective pozitive in viitorul imediat. Ramanem focusati pe cresterea Grupului, pe relatiile cu clientii nostri si vom fi in continuare unul dintre principalii finantatori ai economiei romanesti, in conditiile in care observam o crestere a cererii de credite, pe fondul imbunatatirii mediului de afaceri si a increderii clientilor in perspectivele economiei”, spune Ciorcila.

De asemenea, Ömer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvaia, afirma ca in primul semestru BT a inregistrat o crestere peste media pietei. „Rezultatele primului semestru ale acestui an sunt in linie cu strategia bancii si ne determina sa privim cu optimism intregul an. Am inregistrat o crestere consistenta, peste media pietei, a activitatii de creditare si a numarului de clienti. Cresterea volumului de activitate si a gradului de utilizare a produselor de catre clienti se reflecta in dinamica accelerata a veniturilor operationale”, spune Tetik.

La sfarsitul semestrului I 2015, soldul creditelor nete este cu 13,4% mai mare decat era la finalul anului 2014, in ciuda continuarii scoaterii de credite in afara bilantului in semestrul I 2015 (438 milioane lei). In acelasi timp, totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienti este cu 6,2% peste nivelul de la sfarsitul anului 2014.

De asemenea, creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 9,84% din totalul portofoliului de credite al Bancii Transilvania, coborand pentru prima data in ultimii ani sub pragul de 10%. Totodata, potrivit datelor publicate de catre BT, numarul de clienti activi ai bancii, persoane fizice si companii, a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2014, de la 1,76 milioane de clienti, la 1,92 milioane de clienti, in timp ce numarul de operatiuni derulate prin conturi BT a crescut cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului 2014, iar ritmul de crestere a veniturilor din comisioane operationale a fost de peste 9%. In semestrul I 2015 banca a acordat atat companiilor, cat si persoanelor fizice peste 67.000 de credite noi, in valoare de 3.5 miliarde lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img