joi, 28 martie, 2024

Prognoza meteo pentru marti, 26 martie: Se intorc ploile si scad temperaturile

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca vremea se raceste pe parcursul zilei de marti. Sunt asteptate precipitatii sub forma de ploaie pe arii relativ extinse.

Marti vremea se va raci si vor cadea ploi pe spatii relativ extinse in estul si sudul Transilvaniei, in Moldova, in Muntenia, in Dobrogea si in estul Olteniei, potrivit prognozei Vremea.ro. La munte va ninge si se vor depune pana la 10-15 centimetri de zapada proaspata, mai ales in Carpatii Meridionali. Izolat in vestul Munteniei si in estul Olteniei ploile vor fi ceva mai insemnate cantitativ si se vor acumula pana la 10-15 mm de apa. Vantul va suflа moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea (cu unele intensificari temporare la tare in Baragan) si slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 9 si 14 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 13-18 grade in Oltenia, 11-16 grade in Muntenia si Dobrogea si 8-12 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona Obcinelor Bucovinei.

Vremea la munte 
Vremea la munte va deveni rece incepand de marti. Valorile maxime vor avea in medie -2 – 0 grade Celsius, iar cele minime -7 – 4 grade. Sunt asteptate precipitatii slabe si trecatoare.

Vremea in Bucuresti
Temperaturile scad simtitor in Capitala, astfel temperatura maxima va fi de 10-12 grade Celsius, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 5 grade Celsius. Cerul  va fi in mare parte innorat si sansele de precipitatii atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii sunt de 60%. Cantitatile de precipitatii acumulate vor fi de aproximativ 1L/m². Vantul va sufla cu rafale de 41 km/h.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img