vineri, 19 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru miercuri, 2 ianuarie: Racire in toata tara

Distribuie:

Publicat:

Vremea pe 2 ianuarie se raceste in tara, in special in jumatatea vestica. Prognoza meteo anunta si ninsori, ploaie sau lapovita, dar vor fi slabe si izolate. In Bucuresti vor fi maximum 5 grade.

Noaptea de marti spre miercuri: Cerul va fi noros, iar treptat dinspre nord-vest aria precipitatiilor va fi in extindere si va cuprinde vestul, centrul si nordul tarii precum si zona montana. Precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare, iar temporar in Maramures, in nordul Transilvaniei si al Carpatilor Orientali precum si in zona Muntilor Apuseni vor fi mai intense, astfel ca stratul de zapada nou depus, pe arii relativ restranse va fi consistent. Temperaturile minime, apropiate de cele normale ale perioadei, se vor incadra intre -8 si 1 grad.

Vremea 2 ianuarie in tara

Miercuri, vremea se raceste. In vestul, centrul si nordul tarii precum si in zona montana, innorarile vor persista si temporar vor mai fi precipitatii, dar in general slabe cantitativ – local ziua si pe arii restranse noaptea. Va ninge, insa trecator indeosebi in Banat si in Crisana, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ploaie. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari in special la inceputul si spre sfarsitul intervalului in sud-est. Vantul va avea intensificari la munte, mai ales la altitudini mari, iar in prima parte a intervalului local si temporar, dar la cote mult mai reduse si in vest si sud. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 7 grade, iar cele minime intre -6 si 1 grad. Presiunea atmosferica va scadea dinspre nord la valori joase, de regim ciclonic.

Joi va fi si mai rece

Valorile termice, in scadere fata de intervalul anterior vor caracteriza o vreme mai rece decat in mod normal in jumatatea de nord a teritoriului, iar noaptea local va fi ger in centru si pe arii restranse in nord-vest. Cerul va avea innorari si temporar va ninge slab, ziua, local la munte si in centrul tarii si pe spatii mici in rest, iar noaptea, pe arii restranse cu precadere in sud-est. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in special la altitudini mari, iar in a doua parte a intervalului in sud-est. Prognoza meteo estimeaza ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 4 grade, iar cele minime intre -13 si -3 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei.

Vineri va fi ger

Potrivit ANM, vineri, vremea va continua sa se raceasca, astfel ca in toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale datei, si va fi ger dimineata local in centru si pe arii restranse in nord-vest, iar noaptea in nord si centru, local in nord-vest si pe spatii mai mici cu precadere in dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu innorari in general perisistente pe parcursul zilei in regiunile vestice, nordice si nord-estice, unde insa doar trecator si izolat se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului la munte, in special la altitudini mari, iar temporar dar la cote mult mai reduse si in estul si sud-estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si 1 grad, iar cele minime intre -15 si -3 grade, usor mai scazute in estul Transilvaniei.

Prognoza meteo in Bucuresti pe 2 ianuarie
In Capitala, miercuri, cerul va avea innorari in special in primele ore ale zilei si spre sfarsitul intervalului. Vantul va sufla in general moderat ziua, apoi va slabi treptat in intensitate. Temperatura maxima va fi de 4…5 grade, iar cea minima de -4…-3 grade. Presiunea atmosferica va scadea la o valoare joasa, sub cea normala.

Cum va fi miercuri la munte
Innorarile vor persista si temporar va ninge, in general slabe cantitativ, local ziua si pe arii restranse noaptea. Vantul va avea intensificari cu precadere la altitudini mari unde va viscoli sau va spulbera zapada. Valorile termice nu vor avea variatii importante fata de intervalul precedent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img