vineri, 19 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru miercuri, 6 iunie: Canicula si furtuni cu fulgere

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pentru miercuri, 6 iunie, anunta o vreme instabila. Pe de o parte, sunt anuntate temperaturi caniculare, pe de alta, sunt anuntate furtuni insotite de descarcari electrice. 

Miercuri vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice pe spatii extinse in regiunile intracarpatice, local in sud si numai izolat in est. Cantitatile de apa vor fi in general nesemnificative, insa punctiform se pot acumula pana la 15-20 de mm (mai ales la munte). Vantul va sufla moderat in sud-est si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu valori usor mai scazute estimate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade in Moldova.

Vezi si: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Avertisment ingrijorator de la meteorologi

Vremea 6 iunie in Bucuresti
Locuitorii Capitalei sunt sfatuiti sa nu-si uite umbrelele, deoarece va fi o zi cu ploi torentiale si fulgere in formare, dupa-amiaza. Temperaturile sunt mari, maxima zilei atingand 30°C. Minima noptii va fi de 18°C, iar vantul va sufla moderat pe directia ENE, cu o viteza intre 10 -15 km/h.

Prognoza meteo pentru 6 iunie la munte
Sanse mari de ploaie si la munte, pe timpul zilei, iar pe timpul noptii ploile vor capata aspect de furtuna. Maxima zilei este de 26°C, iar minima noptii de 13°C. Creste cantitatea de apa acumulata – 2 l/m². Pentru cei care vor sa petreaca un weekend la munte, prognoza nu aduce vesti incurajatoare deoarece ploile vor juca un rol important pe tot parcursul acestei saptamani!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img