vineri, 29 martie, 2024

Prognoza meteo pentru saptamana 22 – 28 ianuarie 2018. Ce SURPRIZA ne-a pregatit vremea in urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Saptamana aceasta a inceput cu ninsori in zona de sud, iar zapada s-a asternut si pe strazile Capitalei.

Iarna isi intrase in drepturi saptamana trecuta in jumatatea de nord a tarii si in Tulcea, unde mai multe drumuri au fost blocate.

Iata ca perioada ninsorilor inceteaza, dar vremea continua sa surpinda. Meteorologii au anuntat ce se intampla cu vremea in aceasta saptamana.

Vremea – Prognoza meteo pentru saptamana 22 – 28 ianuarie 2018, conform ANM.

Banat

In perioada 22-25 ianuarie temperaturile vor fi in scadere, apropiindu-se de mediile multianuale, cu valori diurne de 2…4 grade si nocturne de -4…-2 grade.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta se estimeaza o crestere a temperaturilor peste limitele climatologice ale ultimei decade de ianuarie.

Crisana

Intre 22 si 24 ianuarie va fi o perioada cu temperaturi in scadere, din nou apropiate de cele normale pentru perioada din an, cu o medie regionala a valorilor diurne de 1…3 grade si a celor nocturne de -6…-4 grade.

Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului de referinta indica o incalzire a vremii, din nou cu valori peste norma.

Transilvania

Va urma o perioada mai rece in 23-24 ianuarie cand vor fi valori medii diurne in jurul a 0 grade si nocturne de -7…-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta sunt estimate temperaturi din nou in crestere.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou ridicata si intre 21 si 23 ianuarie.

Maramures

Va urma o perioada mai rece intre 22-24 ianuarie cand vor fi valori medii diurne in jurul a 0 grade si nocturne de -7..-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta sunt estimate temperaturi din nou in crestere.

Moldova

Va urma un interval scurt (23-24 ianuarie) de vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…2 grade si ale celor nocturne de -7…-3 grade, iar pentru ultimele zile estimarile prognostice indica din nou o crestere a temperaturilor peste norma caracteristica.

Dobrogea

Dupa un interval scurt (23-24 ianuarie) cu o vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade si ale celor nocturne de -4…-2 grade, estimarile prognostice indica din nou o crestere a temperaturilor peste norma caracteristica ultimei decade de ianuarie.

Muntenia

Ulterior, intre 23 si 25 ianuarie va fi o perioada cu temperaturi in scadere, mai apropiate de cele climatologic specifice, cu o medie regionala a valorilor diurne de 1…3 grade si a celor nocturne de -6…-3 grade.

Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului de referinta indica o incalzire a vremii, din nou cu valori peste norma.

Oltenia

Vor fi medii ale maximelor de 2…6 grade si ale minimelor de -4…0 grade, valori mai mici fiind posibile in perioada 24-25 ianuarie.

Vremea in Bucuresti!

Marti, 23 ianuarie, soarele isi face iar aparitia pe cerul Capitalei. Va fi un ”soare cu dinti”. Va fi chiar mai frig decat astazi. Temperatura minima va fi de -8 grade Celsius marti, cea maxima, de 2 grade Celsius.

Totusi, vestea buna este ca vantul va sufla slab, ceea ce nu va determina ca temperaturile resimtite sa fie mai mici decat cele din termometre.

Miercuri, 24 ianuarie, este zi libera. De la meteorologi nu avem cele mai bune vesti insa. Temperatura maxima va fi negativa si este prima zi a acestei ierni in care maxima in Bucuresti este negativa.

Temperaturile vor fi cuprinse intre -8 grade Celsius si -1. Partial, cerul va fi innorat.

Joi, 25 ianuarie, nu vor fi nori in Capitala. Minima va fi aceeasi, de -8 grade Celsius. Maxima va fi, de aceasta data, pozitiva, de 1 grad Celsius.

Vineri, 26 ianuarie, cerul va continua sa fie senin, maxima zilei va fi de 2 grade Celsius, iar minima de -7.

In weekend, vremea continua sa se incalzeaza: sambata, 27 ianuarie, temperaturile sunt cuprinse intre -6 si 4 grade Celsius, iar duminica, 28 ianuarie, intre -4 si 3 grade Celsius.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img