joi, 28 martie, 2024

Programul “Prima Casa”, modificat de la 1 octombrie.Vezi ce s-a schimbat

Distribuie:

Publicat:

Cei care au achizitionat sau au construit locuinte prin programul “Prima Casa” pot cumpara o noua casa mai mare si mai scumpa, garantata tot de stat, daca vand inainte proprietatea detinuta sau lichideaza creditul garantat de stat, modificarile legislative intrand in vigoare de joi, 1 octombrie.scrie mediafax.ro

 Programul guvernamental a fost modificat prin ordinul nr.1119/2015, emis de Ministerul Finantelor Publice, publicat in Monitorul Oficial pe 28 septembrie.

Astfel, cei care au deja o locuinta achizitionata prin program o pot inlocui cu una cu suprafata utila mai mare sau cu o valoare mai mare, cu conditia sa vanda locuinta initiala si creditul acordat in cadrul programului sa fie lichidat, ambele operatiuni efectuate cel mai tarziu pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a noii locuinte, se arata intr-un comunicat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Totodata, plafoanele anuale de garantare vor fi gestionate in sistem revolving, astfel incat se va asigura continuitatea programului.

Sumele eliberate in urma rambursarilor creditelor acordate in cadrul programului la scadenta sau anticipat, precum si ca urmare a lichidarii creditelor acordate initial pentru a achizitiona/construi o noua locuinta in cadrul programului vor reintregi plafonul total al garantiilor, acesta fiind utilizat de banci pentru acordarea de noi garantii.

Perioada de executare a garantiilor si a perioadei in care beneficiarii vor putea plati ratele restante a fost majorata.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img