marți, 23 aprilie, 2024

Proiect bisericesc cu iz de campanie electorala la Husi

Distribuie:

Publicat:

Cu  foarte putin timp inainte de campania electorala pentru alegerile locale, la Vaslui are loc o rocada cu iz bisericesc.

Consiliul Judetean Vaslui a aprobat acordarea unui ajutor NERAMBURSABIL pentru Episcopia Husilor, in suma de 100.000 de lei, bani cu care se va repara acoperisul Centrului Eparhial.

In luna noiembrie a anului trecut, Episcopia Husilor a demarat un proiect cu o valoare de 400 de mii de lei pentru “Schimbare invelitoare Administratia Centrului Eparhial Husi” cu termen de finalizare noiembrie 2016.

Din lipsa banilor, lucrarea este  realizata in proportie de 5%, lucru care l-a determinat pe PS Corneliu Onila, episcopul Husilor, sa ceara ajutorul prietenilor sai de la Consiliul Judetean pentru a primi un sfert din valoarea totala a proiectului.

Vicepresedintele CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, afirma ca “Zilnic, primim memorii din toate colturile judetului, de la primarii, organizatii, asociatii culturale ori biserici, prin care ni se solicita ajutor financiar. Consiliul Judetean are resurse limitate, de aceea nu am exagerat in a sustine o entitate in mod special. Totusi, consider ca trebuie sa aprobam ajutorul cerut de Episcopie, cu atat mai mult cu cat suma nu este mare.”

Ieri, consilierii judeteni au aprobat in unanimitate proiectul de hotarare si au dat unda verde la sustinerea Episcopiei Husilor.

Cele sfinte s-au amestecat cu cele lumesti iar  la Vaslui, prioritatea care imparte banii publici ai cetatenilor, saraci, someri, fara locuri de munca si oropsiti de soarta nu este nicidecum biserica…mai cu seama cu doua saptamani inainte de campania electorala!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img