vineri, 29 martie, 2024

Proiect PNL: Bilete gratuite de avion si tren pentru romanii din diaspora, pentru “a reuni familiile” la Centenarul Marii Uniri

Distribuie:

Publicat:

PNL vrea ca romanii din diaspora sa primeasca bilete gratuite de avion si de tren, intre 26 noiembrie – 9 decembrie 2018, pentru “a reuni familiile romanilor” cu prilejul Centenarului Marii Uniri, potrivit unui proiect de lege. Liberalii sustin ca “este datoria statului” sa faca acest lucru.

“Cetatenii romani aflati pe teritoriul Romaniei beneficiaza de o calatorie gratuita, dus-intors, pe calea ferata la clasa a II-a, in perioada 26 noiembrie – 9 decembrie 2018, (…) cei din afara tarii beneficiaza de o calatorie gratuita, prin compania TAROM, catre Romania si retur, dar si pe calea ferata”, in perioada amintita, potrivit unui proiect de lege depus la Senat si semnat de 26 de parlamentari PNL, printre care se numara si presedintele interimar al partidului, Raluca Turcan.

Eliberarea biletelor de calatorie ar urma sa se faca in limita locurilor existente, pe baza actului de identitate care atesta calitatea de cetatean al Romaniei, iar biletele sa fie decontate de CFR si TAROM de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

“Prin aceasta initiativa ne dorim sa reunim familiile romanilor cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. (…) Marea Unire ne trezeste sentimentul de mandrie, bucurie dar si de patriotis. (…) Este datoria statului roman sa asigure posibilitatea celor care isi doresc, dar care nu au sursele financiare sa vina in tara. Este modul prin care Patria mama arata ca in momentele cu o incarcatura istorica deosebita nu si-a uitat fiii. Ar fi un semnal ca, indiferent de dificultatile financiare, bucuria de a-i avea aproape pe cei care traiesc si simt romaneste este mai puternica, iar statul roman va intinde o mana frateasca acestora”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege, semnata de deputatul PNL Florin Roman.

Liberalii sustin ca aproximativ 4 milioane de romani lucreaza peste hotare, iar “in cazurile fericite o parte dintre acestia ajung de cel mult doua ori pe an sa isi revada sotiile si copii sau celelalte rude si prieteni”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img