vineri, 29 martie, 2024

Proiectul a fost adoptat! Vești importante pentru toți șoferii

Distribuie:

Publicat:

Senatul a adoptat proiectul de lege care prevede că şoferii pot circula 24 de ore cu ITP-ul expirat, dacă vin cu maşina din străinătate. Legea urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. 

Senatul a adoptat, miercuri, 14 octombrie, în şedinţa de plen, o propunere legislativă care prevede ca sancţiunile pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice (ITP) să opereze, pentru cei aflaţi în străinătate, la revenirea în ţară, după 24 de ore de la trecerea frontierei.

S-au înregistrat 88 de voturi „pentru” şi 37 „împotrivă”. Propunerea legislativă pentru completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Prin proiect se preconizează ca, la revenirea în ţară a vehiculelor înmatriculate în România aflate în afara ţării la momentul expirării termenului de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice, interdicţia de a circula pe drumurile publice şi aplicarea măsurilor sancţionatorii corespunzătoare să opereze după 24 de ore de trecerea frontierei, scrie romaniatv.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img