vineri, 26 aprilie, 2024

Proiectul “„Reabilitarea modernizarea si echiparea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui “ a fost finalizat . Vezi rezultatele

Distribuie:

Publicat:

Proiectul „Reabilitarea modernizarea si echiparea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a ajuns la final, autorittile judetene organizand, joi, conferinta de inchidere a acestuia.
 Demarat in anul 2010, proiectul are o valoare de aproximativ 69 de milioane de lei, din care 66,6 milioane finantare nerambursabila de la Guvern si Uniunea Europeana si restul, contributia Consiliului Judetean Vaslui. 
„Trebuie sa mentionez faptul ca foarte multi oameni au contribuit la buna derulare a acestui proiect. Le multumesc tuturor, dar mai ales pacientilor si apartinatorilor, care au inteles conditiile dificile din spital, pe perioada reabilitarii. Am fost in multe spitale din tara si pot spune ca cel din Vaslui este un spital modern, cum multe comunitati si-ar dori sa aiba. Acest proiect a fost o oportunitate pentru spital, deoarece lucrari si de asemenea anvergura nu s-ar fi putut face cu alte surse de finantare”, a declarat managerului Spitalului Judetean de Urgenta, Ana Rinder. 
Proiectul si-a propus ca obiectiv general, imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de sanatate din judetul Vaslui, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la servicii de sanatate calitative si eficiente. in cadrul proiectului, s-au reabilitat doua corpuri ale spitalului, s-au montat sase lifturi noi, s-a asigurat dotarea cu 131 de echipamente medicale si 497 de paturi cu noptiere, dintre care 24 de paturi electrice, cu telecomanda. Totodata, au fost instruite 122 de cadre medicale cu privire la utilizarea echipamentelor noi. Impactul proiectului la nivelul judetului consta in imbunatatirea conditiilor de spitalizare, de diagnostic si tratament pentru pacientii unitatii medicale, acestia beneficiind de confort sporit, in saloane moderne, cu baie proprie, dotate cu mobilier nou si sistem de climatizare, console medicale cu iluminat individual, sistem de avertizare sora-bolnav, fluide mediclae. De asemenea, proiectul a contribuit la reducerea indicelui duratei medii de spitalizare. Pe durata lucrarilor, au fost create 138 de locuri de munca temporare. 
Peste 15,3 milioane de euro, majoritatea fonduri europene, au fost investiti in ultimii sapte ani pentru modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. Presedintele Consiliului Judetean crede insa ca banii au fost cheltuiti degeaba daca nu va creste calitatea serviciilor oferite de catre personalul medical.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img