vineri, 19 aprilie, 2024

PROMISIUNEA lui Sorin Grindeanu: “Un bancomat in fiecare sat”

Distribuie:

Publicat:

Romania rurala este inca “prea putin atractiva financiar” pentru banci, a afirmat, luni, premierul Sorin Grindeanu, precizand ca a venit timpul sa existe macar un bancomat in fiecare sat sau comuna.

Romania rurala este inca prea putin atractiva financiar pentru dumneavoastra si pot sa inteleg acest lucru, dar poate ca a venit timpul, ca, pe langa biserica, primarie, scoala si locul de socializare ca sa zic asa, sa existe si macar un bancomat in fiecare sat sau comuna. Nu va cer sa faceti pionierat sau voluntariat, va cer sa va ganditi la potentialul urias al zonei rurale, care aduna in acest moment jumatate din populatia Romaniei si, cred eu, si oportunitati nelimitate“, le-a transmis Grindeanu participantilor la Forumul Pietei Financiare.
Potrivit sefului Executivului, platile si tranzactiile financiare prin intermediul tehnologiei digitale sunt tot mai frecvente.

Daca urmarim (…) evolutia celor mai dezvoltate tari, unde acestea se fac aproape exclusiv online, ne dam seama ca si tara noastra, cu pasi repezi, se indreapta in aceasta directie. Nu mai surprinde pe nimeni avantajele acestor tehnologii – mult mai putina birocratie, reducerea timpului alocat tranzactiilor, produse si servicii financiar-bancare mai ieftine pentru oameni, limitarea economiei gri si cresterea (…) atractivitatii economiei noastre pentru investitorii straini“, a mai afirmat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Forumul Pietei Financiare este organizat, luni, la Bucuresti, de Asociatia Romana a Bancilor. La eveniment participa si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img