vineri, 29 martie, 2024

Proprietarii hotelurilor şi pensiunilor din Delta Dunării au pregătit pachete speciale pentru minivacanţa de Sfântul Andrei – 1 Decembrie

Distribuie:

Publicat:

Proprietarii hotelurilor şi pensiunilor din Delta Dunării deschise şi în extra-sezon au pregătit pachete speciale pentru minivacanţa de Sfântul Andrei – 1 Decembrie, precum şi de Moş Nicolae, acordând o atenţie sporită măsurilor sanitare ce se impun în contextul pandemiei, dar tendinţa turiştilor românilor de a rezerva pe ultima sută de metri se menţine şi în acest an din cauza restricţiilor, susţin reprezentanţii unui complex turistic din localitatea Sfântu Gheorghe.

"Avem o listă de aşteptare foarte lungă, pentru că turiştii ne sună, solicită oferta specială pentru zilele de sărbătoare, dar nu fac o rezervare fermă pe loc: preferă să mai aştepte şi aceasta din pricina incertitudinilor generate de pandemia de coronovirus şi de restricţiile impuse de autorităţi. Însă, sfatul nostru este acela de a rezerva pentru a fi siguri că mai găsesc camere disponibile, iar, pentru liniştea lor, să adauge în pachet şi asigurarea storno cu acoperire Covid-19, prin care îşi pot recupera aproape integral suma achitată", afirmă Octavian Moldovan, director general Green Village 4* Resort.

Turiştii trebuie să prezinte certificatul verde, iar copiii pot fi testaţi la faţa locului, în mod gratuit, cu teste rapide de salivă.

"Noi am achiziţionat teste antigen pe care le facem gratuit la cazare, mai ales că mulţi turişti ne întreabă în momentul rezervării dacă solicităm testare pentru copii. De asemenea, noi îi testăm pe toţi angajaţii la fiecare două zile, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, pentru că ştim cât de important e ca toată lumea să se simtă în siguranţă. Avem şi avantajul spaţiilor generoase şi deschise, cu intrări separate în camere direct de afară, terasă încălzită ceea ce presupune din start distanţare fizică, deci nu sunt motive de îngrijorare", adaugă reprezentantul resortului.

Românii pot petrece atât Ziua Naţională, cât şi sărbătoarea de Sfântul Nicolae în complexul din deltă, un pachet de trei nopţi alese oricând în intervalul 26 noiembrie – 7 decembrie costând 150 de euro de persoană, sumă ce acoperă cazarea cu mic dejun, o gustare tradiţională de bun venit, transfer cu barca de la Murighiol la Sfântu Gheorghe şi o reducere de 20% la masaj şi excursii opţionale în Deltă.

Potrivit reprezentanţilor Green Village 4* Resort, principalul motiv pentru care românii aleg să se cazeze la Sfântu Gheorghe este relaxarea departe de agitaţia oraşelor. În al doilea rând, mulţi sunt atraşi de activităţile numeroase pe care le pot derula atât în interior (proiecţii de film în sălile de cinema, saună, masaj, biliard, tenis de masa, darts, jocuri de societate, fussball, air-hockey), cât şi afară – plimbări cu barca pe lacuri şi canale spre Gârla Turcească, Caraorman, Letea, Sulina, Lacurile de Nord, pescuit sportiv, plimbări cu bicicleta sau pe ţărm, la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Mai există o categorie de oaspeţi formată din corporatişti care pot lucra de oriunde şi care accesează pachetele Work from Hotel, la Green Village 4* Resort având la dispoziţie un spaţiu dotat audio-video pentru conferinţe online, potrivit Agerpres.ro.

Pentru resortul din Sfântu Gheorghe, 2021 s-a situat peste nivelul înregistrat în 2020, mulţi turişti revenind la Green Village astfel că, în vârf de sezon, gradul de ocupare a fost de 95%. În plus, spre deosebire de anul trecut, relaxarea condiţiilor de călătorie în vară i-a readus pe turiştii străini în Delta Dunării, aceştia provenind în special din ţări europene, între care Franţa, Germania, Austria.

Resortul din localitatea Sfântu Gheorghe Delta Dunării are o capacitate de 180 de locuri în 90 de camere duble, apartamente cu 2 şi 3 dormitoare şi penthouse-uri cu vedere la lacurile şi canalele Dunării. Cu o suprafaţă de 30.000 mp, Green Village 4* Resort este dispus într-un sistem pavilionar, care asigură distanţarea. Resortul este împărţit în 3 zone de cazare, amplasate la distanţă mare una faţă de celelalte. 2021 este cel de-al şaptelea an de funcţionare al resortului de la preluarea sa de către Eurolines Group, fiind şi prima investiţie în hotelărie a grupului condus de omul de afaceri Dragoş Anastasiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img