vineri, 29 martie, 2024

Proteste la Chisinau: Aproape 10.000 de oameni au iesit in strada

Distribuie:

Publicat:

Aproape 10.000 de moldoveni au protestat duminica la Chisinau, nemultumiti de actuala guvernare. Sustinatorii Opozitiei au iesit din nou in strada, pentru a cere demisia conducerii statului si organizarea de alegeri anticipate. Sute de oameni au incercat sa intre cu forta in sediul Parlamentului la mitingul organizat de Platforma Dreptate si Adevar.

Aproape 10.000 de persoane s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului. Protestatarii au cerut demisia conducerii statului si organizarea alegerilor anticipate, cereri respinse de actuala putere care considera ca astfel de revendicari vor arunca Republica Moldova intr-o criza politica si economica profunda.

Mitingul organizat de Platforma Demnitate si Adevar nu a fost lipsit de violente. Sute de simpatizanti ai opozitiei din Republica Moldova au incercat sa intre cu forta in sediul Parlamentului.

Unii protestatari s-au imbrancit cu fortele de ordine incercand sa patrunda in institutie.

In cele din urma, protestatarii adunati in Piata Marii Adunari Nationale au pornit intr-un mars pe strazile principale din oras.

Protestatari prorusi au blocat sambata centrul Chisinaului, dupa ce au instalat zeci de corturi pe carosabil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img