joi, 25 aprilie, 2024

Proteste violente la Chisinau dupa ce noul Guvern a fost votat in Parlament

Distribuie:

Publicat:

In cadrul unei sedinte tensionate, guvernul Pavel Filip a primit, miercuri, votul de investitura. Republica Moldova evita astfel declansarea alegerilor anticipate, care ar fi fost castigate de politicienii prorusi.

Sute de persoane s-au adunat ulterior in fata Parlamentului de la Chisinau pentru a denunta Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM), informeaza Unimedia.

Protestatarii au rupt bariera improvizata de protectie instalata de politie, iar unii manifestanti s-au imbrancit cu agenti ai fortelor de ordine. Un grup de manifestanti a reusit sa patrunda in cladirea Parlamentului.

19:55 – Protestele de la Chisinau continua: manifestantii scot din cladirea Parlamentului cate un politist, le “confisca” scuturile si le scot castile de protectie de pe cap. Liderii celor trei grupuri de protestatari, Ranato Usatii, Igor Dodon si Andrei Nastase, incearca sa convinga oamenii sa nu recurga la violenta. “Cea mai mare problema este ca toti deputatii au fost imbracati in politisti si scosi din cladire. Nu mai e nimeni acolo. Haideti sa decidem ce facem”, le-a spus Usatii protestatarilor.

19:47 – Protestatarii au intrat in cladirea Parlamentului. Politistii sunt lasati sa iasa din Legislativ printr-un cordon format de manifestanti, potrivit Unimedia.

19:45 – “Situatia de la un minut la altul scapa de sub control. Protestul in urmatoarele ore nu va scadea. R Moldova in cazul in care aceste proteste vor continua, si e posibil sa continue, pentru ca s-au acumulat tensiuni, frustrari, nemultumiri in societate in ultimii ani”, a spus apreciat istoricul Armand Gosu, intr-o interventie la Realitatea TV.

19:30 – Pana acum, manifestantii au reusit sa sparga o usa si sa ocupe un hol mic de la intrarea din spatele Parlamentului.

19:15 – Ziarista Lina Grau scrie ca in randurile protestatarilor au fost vazuti si persoane cu masti antigaz.

“Cel putin trei dintre protestatarii care se vad acum au masti antigaz. Cine vine la protest pasnic cu masca antigaz???”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img