vineri, 19 aprilie, 2024

PROVOCARE pentru bogati: Un miliardar isi doneaza jumatate din avere

Distribuie:

Publicat:

 

Miliardarul Kim Beom-su, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Coreea de Sud, fondator al KakaoTalk, cea mai populară mesagerie online din această ţară, a anunţat luni că va dona jumătate din averea sa în beneficiul unor cauze filantropice, informează AFP.

Considerat unul dintre puţinii oameni care au făcut avere prin mijloace proprii în Coreea de Sud, Kim Beom-su are o avere ce a fost estimată de revista Forbes la 9,4 miliarde de dolari. Decizia lui este relativ una neobişnuită pentru economia sud-coreeană, dominată de "chaebol", mari conglomerate familiale.

"Am promis să donez mai mult de jumătate din bunurile mele pentru a rezolva problemele sociale", a declarat miliardarul cu ocazia Noului An lunar, într-un mesaj adresat tuturor angajaţilor grupului Kakao.

Fondat în 2010, grupul Kakao propune o diversitate de servicii mobile. Aplicaţia sa principală, KakaoTalk, este instalată pe 90% din smartphone-urile comercializate în Coreea de Sud.

Jurnaliştii de la Forbes l-au prezentat pe Kim Beom-su drept "cel mai mare câştigător" al anului 2020 în Coreea de Sud, într-un an în care serviciile online au cunoscut creşteri spectaculoase datorită pandemiei de coronavirus.

Angajamentul ce vizează donarea unei jumătăţi din avere în beneficiul unor organizaţii de caritate, atunci când eşti miliardar, se află în centrul iniţiativei "Giving Pledge", lansată în 2010 de americanii Warren Buffett şi Bill Gates.

Peste 200 de magnaţi au promis să facă acest lucru, potrivit site-ului GivingPledge.org. Însă iniţiativa nu a avut până acum un ecou prea mare în Asia orientală. Foarte puţini miliardari din China, Hong Kong şi Taiwan s-au asociat acestui proiect. Până la anunţul de luni al magnatului Kim Beom-su, niciun japonez şi niciun sud-coreean nu s-au raliat acestei mişcări umanitare.

În mesajul său, miliardarul sud-coreean a spus că va semna şi un angajament scris, precizând că detaliile donaţiei sale nu au fost deocamdată stabilite.

Grupul Kakao a obţinut un profit operaţional de 120 de miliarde de won (107 milioane de dolari) în al treilea trimestru din 2020, în creştere cu 103% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img