vineri, 29 martie, 2024

PS Ignatie a oficiat slujba Parastasului la împlinirea a 12 ani de la trecerea la cele veșnice a Episcopului Ioachim Mareș al Hușilor

Distribuie:

Publicat:

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, s-au împlinit 12 ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș al Hușilor. Cu acest prilej, la finalul Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Mălinești, Protopopiatul Vaslui, Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat slujba Parastasului pentru cel de-al 50-lea Ierarh al Hușilor.

Preasfinția Sa l-a numit pe Episcopul Ioachim Mareș „cel de-al doilea ctitor al Catedralei și reședinței episcopale din Huși, un om care s-a angajat, cu toată ființa sa, să restaureze adevărurile istorice despre această Episcopie, iubitor de cultură și foarte generos”.

Episcopul Ioachim Mareș a fost cel care a reînnodat, în anul 1996, șirul ierarhilor din străvechiul scaun episcopal de la Huși, după ce, în 1949 regimul ateu comunist desființase Episcopia.

A păstorit la Huși până la trecerea sa la cele veșnice, în 24 aprilie 2009, identificându-se cu renașterea Episcopiei.

În memoria vrednicului ierarh, Părintele Episcop Ignatie a organizat, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la trecerea la cele veșnice, un simpozion în cadrul căruia a fost lansat și volumul „Episcopul Ioachim Mareș, ctitor de biserici și promotor al culturii creștine”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img