joi, 28 martie, 2024

PSD : Pentru români, totul se scumpeşte. Dar, în logica lui Cîţu, puterea de cumpărare creşte

Distribuie:

Publicat:

" Pentru români, totul se scumpeşte. Dar, în logica lui Cîţu, puterea de cumpărare creşte

PSD îi solicită premierului Florin Cîţu să înceteze imediat cu dezinformarea grosolană privind aşa-zisa creştere a puterii de cumpărare, bazată pe raportările profund viciate ale Institutului Naţional de Statistică. Românii nu o duc mai bine şi nici nu au cum să o ducă mai bine având în vedere îngheţările de venituri şi creşterea explozivă a preţurilor la alimente, carburanţi şi energie.

Este absolut neverosimilă raportarea INS, invocată de premierul Cîţu, privind aşa-zise creşteri spectaculoase de salarii de 35-45% în domenii afectate foarte puternic de pandemie, cum ar fi industria HORECA, industria auto, industria mobile etc.

Această imagine complet deformată rezultă din faptul că INS a comparat "mere cu pere", respectiv salariile plătite în aprilie 2021 au fost raportate indemnizaţiile de şomaj tehnic acordate în perioada de carantină de anul trecut, deşi acestea reprezentau doar 75% din salariul de bază, fără sporuri şi bonusuri.

De altfel, chiar în comunicatul INS se precizează că datele raportate au un grad scăzut de "acurateţe, fiabilitate, completitudine şi comparabilitate". Faptul că premierul foloseşte aceste date viciate de contextul pandemiei, pentru a se împăuna public cu un fals succes al guvernării reprezintă o tentativă ticăloasă de manipulare a opiniei publice.

PSD solicită INS să-şi revizuiască metodologia de calcul, astfel încă să ţină cont de contextul cu totul special din perioada de carantină şi să reflecte cu o înaltă "acurateţe, fiabilitate, completitudine şi comparabilitate" evoluţia câştigului salarial şi a puterii de cumpărare din România. "

Biroul de presă al PSD

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img