joi, 18 aprilie, 2024

Puterea vindecatoare a semintelor de grapefruit

Distribuie:

Publicat:

Prima mentiune despre proprietatile medicinale ale semintelor de grapefruit dateaza din anii ’70 si a fost facuta de dr. Jacob Harich. Acesta a observat ca extractul din aceste seminte este folosit in mod traditional in multe tari, din Sudul Americii si pana in Europa sau Asia, pentru a curata pielea, parul si chiar suprafetele din casa. Localnicii acelor zone pretuiau extractul din seminte de grapefruit pentru proprietatile sale puternic antivirale si antibacteriene.

Studiile au aratat ca semintele de grapefruit pot distruge aproximativ 800 de tulpini de bacterii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteza. In prezent, se cunoaste o singura bacterie rezistenta la acest antibiotic natural: Pseudomonas aeruginosa numit si bacilul pioceanic – o bacterie gram negativa intalnita de obicei in infecii intraspitalicesti, fiind caracterizata printr-o multirezistenta la antibiotice.

Cum folosim semintele de grapefruit
In terapie, se folosesc atat semintele de grapefruit, cat si membranele (pielitele) care le inconjoara si le protejeaza in interiorul fructului, ambele fiind foarte active din punct de vedere terapeutic.

Prepararea si administrarea lor nu este, insa, un lucru usor si asta pentru ca nu exista niciun solvent care sa extraga toate principiile active din grapefruit. Pigmentii si substantele amare sunt solubile in apa ori alcool, in timp ce substantele aromatice pot fi extrase numai in uleiuri. Din aceste motive, exista doar doua forme de administrare, ce pot cuprinde – nu in aceeasi masura – toate principiile active:

1. Pulberea
Semintele de grapefruit si membranele uscate se pun intr-o piua (mojar), unde se faramiteaza manual. Rasnita electrica nu se poate folosi, intrucat substantele uleioase continute de samburi nu permit macinarea. Imediat dupa obtinere, o lingurita de pulbere se amesteca cu trei lingurite de miere. Din pasta astfel obtinuta se ia cate o lingurita, de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol.

2. Extractul glicerinat
Este cel mai puternic preparat obtinut din grapefruit. Se prepara pe cale industriala, prin folosirea unui amestec de glicerina, apa si alcool, pentru a dizolva toate tipurile de substante active din semintele fructului. Acest extract este un lichid cu miros placut, de citrice, cu o culoare portocalie intensa si un efect antibiotic, antiviral si antifungic foarte puternic. Cu conditia ca extractia sa fi fost facuta cu ingrediente biologice, acest produs se poate folosi si intern.

Extractul din seminte de grapefruit. Cum se prepara in casa si care sunt proprietatile terapeutice

Tratamente interne cu seminte de grapefruit
Raceli si gripe
De la primele simptome ale infectiei gripale, se administreaza extractul de grapefruit: adultii vor lua cate 10-15 picaturi in apa, in timp ce copiilor peste 2 ani le vor fi administrate 3-5 picaturi. Doza se repeta la fiecare 4 ore, pana la completa eliminare a bolii.

Studii facute in Statele Unite arata ca semintele de grapefruit blocheaza replicarea unor tulpini de virusuri gripale, stopandu-le astfel evolutia, dar cel mai important efect al acestui remediu este ca previne complicatiile gripei, in special cele bronho-pulmonare si ale cailor respiratorii superioare. In cazul gripelor care debuteaza cu dureri de gat puternice, se dizolva 10-15 picaturi de extract glicerinat in 100 ml de apa calduta, apoi se amesteca bine, iar cu solutia rezultata se face gargara, in mai multe reprize.

Nefrite si cistite
Extractul de grapefruit distruge, practic, toate tipurile de bacterii care produc infectii reno-urinare, de la E. coli pana la stafilococul auriu, incluzand si tulpinile de bacterii rezistente la antibioticele obisnuite.

In cazul cistitelor cronice, cura dureaza 3-6 saptamani, timp in care se iau cate 15 picaturi, de 3-4 ori pe zi. Pe timpul tratamentului, se renunta la alimentele care contin zahar si amidon, dar vor fi consumate cat mai multe alimente bogate in clorofila.

In bolile renale, efecte foarte bune are si extractul de seminte de grapefruit administrat in sucul proaspat stors din pulpa acestui fruct. Sucul de grapefruit alcalinizeaza pe termen scurt urina, ceea ce face mai eficienta actiunea antibiotica a semintelor. Apoi, combinatia suc de pulpa + extract glicerinat previne formarea calculilor (pietrelor) la rinichi, fiind recomandat inclusiv persoanelor deja operate de calculoza, pentru prevenirea recidivelor.

Bronsita recidivanta, pneumonia si tuberculoza
Se iau cate 10-20 picaturi de extract de seminte de grapefruit, inainte de fiecare masa. Tratamentul dureaza 40 de zile, dupa care se face o pauza de 14 zile, apoi se poate relua. Bacteriile rezistente la antibiotice sunt, de regula, foarte sensibile la extractul de seminte de grapefruit, dar pentru a invinge complet boala, au nevoie si de ajutorul sistemului imunitar. Din acest motiv, in completarea tratamentului cu acest remediu, se vor lua oligoelemente (zinc si seleniu, impreuna cu vitamina C), se vor face aromatizari cu uleiuri volatile (ulei din coaja de grepfruit, din fructe de cuisoare si din frunze de arbore de ceai).

Pesticide, metale grele
S-a demonstrat, prin studii de laborator, ca extractul de seminte de grapefruit inhiba actiunea nociva a multor ierbicide, insecticide sau fertilizatori care ajung, din pacate, in alimentele sau apa pe care le consumam. Din acest motiv, curele de 2-3 saptamani cu seminte de grapefruit au un efect detoxifiant excelent, in cazul persoanelor care traiesc in mediu poluat sau care consuma hrana de tip industrial.

Pentru eliminarea de metale grele, extractul de seminte de grapefruit (din care se iau 40 de picaturi pe zi) se foloseste in combinatie cu zeolitul silicic sau cu o cura cu clorofila. Tratamentul este deopotriva eficient pentru oameni si animale.

Paraziti si infectii digestive
Unul din motivele pentru care grapefruitul este inclus in trusa de prim ajutor naturist este efectul sau foarte puternic si rapid in infectiile digestive. Inca de la primele semne ale acestora (diaree, febra, spasme digestive), se iau cate 10 picaturi de extract, din patru in patru ore. Ulterior, pentru stabilizarea tranzitului intestinal, se va lua carbune medicinal (2-3 linguri pentru un adult, si jumatate din cantitate pentru copii) sau varianta sa mai puternica: carbunele activ.

In cazul infectiilor cu protozoarul Giardia, se recomanda curele de 6 saptamani cu extract de seminte de grapefruit, din care copiii vor lua cate 3-9 picaturi, de patru ori pe zi, iar adultii cate 10-20 de picaturi, de patru ori pe zi.

Micoze
– in candidoza bucala se fac, de trei ori pe zi, clatiri ale gurii cu 100 ml de apa distilata, in care s-au dizolvat 30 de picaturi de extract.
– in candidoza digestiva se recomanda curele interne cu acest extract, din care se iau cate 10-15 picaturi, de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 3-4 saptamani.
– Contra micozei pielii capului se fac frectii cu solutia obtinuta din doua linguri de apa, in care se pun 30 de picaturi de extract de seminte de grapefruit. Suplimentar, se pun in samponul sau in galbenusul de ou cu care ne spalam pe cap, cate 10-20 de picaturi din acest extract.
– in candidoza vaginala se face tratamentul intern cu seminte de grapefruit, recomandat in cazul candidozei digestive. Suplimentar, se fac spalaturi saptamanale, cu o solutie obtinuta din 30 de picaturi din acest extract, dizolvate in 150 ml de apa.

Infectii ale pielii
Extractul de grapefrui teste folosit ca dezinfectant, atat in tratamentul ranirilor accidentale, cat si al infectiilor cronicizate, rezistente la tratamentele clasice. Chiar si in dilutii mari, de 1:100 sau mai mult, acest extract previne infectare ranilor, a muscaturilor de insecte, a impunsaturilor etc.

In cazul eczemelor infectioase, rezistente la tratamentele clasice, extractul se aplica nediluat, direct pe locul afectat, lasand apoi pielea sa se usuce la aer.

Herpes, negi, infectii virale
Cate 2-3 picaturi de extract de seminte de grepfruit, aplicate direct pe locul afectat, vindeca, in 24-48 de ore, o infectie herpetica. Efectul este mai intens si mai sigur, daca se face si un tratament intern cu acest remediu. Nu se recomanda aplicarea directa a extractul de grapefruit pe mucoase, pentru ca poate produce usturimi foarte mari.

In infectiile cu virusul HPV, care este cauza aparitiei negilor de pe piele sau a vegetatiilor din zona genitala, aplicarea aceluiasi extract, nediluat, se dovedeste la fel de eficienta. Se aplica preparatul de 2-3 ori pe zi, pana la completa vindecare.

Alunitele produse de infectiile virale (cum ar fi cele cu Molluscum contagiosum) sunt si ele adesea vindecate, fara alte interventii, prin simpla aplicare a extractului de seminte de grapefruit.

Precautii
Analizele repetate, facute asupra unor extracte de seminte de grapefruit, comercializate in Europa si Asia, au aratat ca de multe ori acest produs este combinat cu conservanti periculosi pentru sanatate, cum ar fi: clorura de benzetoniu, metilparabenul sau triclosanul. Toti acesti compusi au efect antibiotic, dar si toxic asupra organismului uman, motiv pentru care o parte din comunitatea stiintifica a considerat folosirea extractului de seminte de grapefruit drept o mare escrocherie.

Unii cercetatori au afirmat ca, de fapt, extractul de grapefruit nu are niciun efect anti-infectios, doar conservantii introdusi fraudulos in el avand un efect antibiotic. Aceasta, pana in anul 2002, cand o echipa de medici ai Universitatii din Texas, in urma unor studii cu extract pur de grapefruit, a demonstrat, fara dubiu, ca semintele acestui fruct au cel mai intens efect antibiotic, incomparabil mai puternic decat al conservantilor din contrafacerile anterior aminte.

Pentru a evita consumul unor produse falsificate, este recomandat sa folositi doar extracte de grapefruit omologate si avizate pentru comercializare in Romania. Mai ales pentru uz intern, vor fi folosite produsele care au clar specificat pe ambalaj faptul ca pot fi ingerate de catre adulti si copii. Cele mai sigure sunt extractele obtinute cu ingrediente provenite din agricultura ecologica.

Contraindicatii
Intern, extractul de seminte de grapefruit nu va fi administrat pacientilor care iau tratament anticoagulant (in special pe baza de warfarina). Extern, extractul de seminte de grapefruit nu se va aplica nediluat pe mucoase (vaginala, anala, bucala). De asemenea, extractul de grapefruit nu se aplica in ureche, deoarece este extrem de iritativ, putand produce dureri atroce.

sursa: formula as

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img