sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Putin susține că în Ucraina va fi un conflict ‘îndelungat’ – 150.000 de rezerviști mobilizați au fost trimiși pe front

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina va fi un conflict ''îndelungat'' şi Rusia va lupta pentru a-şi apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, dar nu are în vedere vreo nouă mobilizare a rezerviştilor, informează Reuters şi AFP.

''Desigur, va fi un proces îndelungat'', a spus Putin la o sesiune anuală televizată a Consiliului prezidenţial pentru dezvoltarea societăţii civile şi a drepturilor omului, referindu-se la conflictul din Ucraina.

Cu toate acestea, el a exclus o nouă mobilizare a rezerviştilor. ''Aceste zvonuri (..) nu au sens. În acest moment nu există nici necesitate a acesteia nici pentru Stat şi nici pentru Ministerul Apărării'', a indicat liderul de la Kremlin, care în septembrie a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor ruse pe frontul din Ucraina.

Dintre aceşti rezervişti, a precizat el în intervenţia de miercuri, aproximativ jumătate sunt încă în instrucţie, iar cealaltă jumătate, circa 150.000, se află în zona de operaţiuni militare în Ucraina, iar dintre aceştia din urmă aproximativ 77.000 sunt angajaţi direct în lupte.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img