sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Quercitina – ce este, la ce ajuta si in ce alimente o gasesti?

Distribuie:

Publicat:

Quercitina este un pigment care se găsește în legume, fructe, cereale, ceai și vin. Are efect antioxidant și antiinflamator și poate avea rol adjuvant în afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea, alergiile sau demența.

Află ce beneficii ar putea avea quercitina, ce alimente conțin această substanță, cum se iau suplimentele cu quercitină și care este doza recomandată.

Alimente care conțin quercitină

Printre alimentele cu cel mai ridicat conținut de quercitina se numără:

ceapa

merele roșii

strugurii negri sau roze

zmeura, murele, afinele, coacăzele, merișoarele

broccoli

caperele

varza kale

citricele

cireșele

ardeiul gras verde și cel galben

sparanghelul

spanacul

ardeiul iute

salata verde

fructele de soc

roșiile

ceaiul verde și cel negru

cafeaua

vinul roșu

Cum se administrează suplimentele cu quercitina

Unele persoane pot alege să ia suplimente cu quercitina sub formă de pudră sau capsule, acestea putând avea efect benefic în întărirea imunității, combaterea inflamațiilor, a alergiilor și creșterea rezistenței fizice.

Doza recomandată de quercitină variază între 500 și 1.000 mg pe zi.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img