marți, 16 aprilie, 2024

Radu Mazare cere azil politic in Madagascar! Anunt de ultima ora

Distribuie:

Publicat:

Avocatul lui Radu Mazare a depus, joi, la Instanta suprema, un document transmis de fostul primar al municipiului Constanta prin care acesta solicita azil in Madagascar, informeaza agerpres.ro. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat in discutie un nou termen in dosarul in care Radu Mazare este judecat, alaturi de fratele sau, Alexandru, ocazie cu care avocatul fostului edil a depus la instanta un certificat de solicitare de azil, care ar atesta ca acesta este azilant in Madagascar pe o perioada de un an. Tot la termenul de joi, instanta a anuntat ca a sosit raspunsul transmis de DNA privind implicarea SRI in dosar. In acest context, aparatorii au solicitat un nou termen pentru a studia raspunsul procurorilor anticoruptie.

Magistratii au admis solicitarea avocatilor, stabilind un nou termen pentru 7 iunie.

In aprilie 2016, fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si fals in declaratii, in timp ce fratele sau, Alexandru Mazare, este acuzat de complicitate la luare de mita si fals in declaratii. De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mita.

Acuzatiile au legatura cu programul de construire de locuinte modulare grupate in campusul social "Henri Coanda", lansat in anul 2011 si aprobat prin hotarare a Consiliului Local Constanta.

"Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei ce urma sa fie organizata. Astfel, in cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)", sustin procurorii. Potrivit DNA, din suma totala de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferati catre contul personal al primarului Mazare si 80.000 de euro catre contul pus la dispozitie de fratele sau, Alexandru Mazare, ambele deschise la o banca din Israel. Banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore deschise la banci din strainatate.

In schimbul acestor sume, Radu Mazare a efectuat o serie de demersuri ce intrau in sarcina atributiilor sale de serviciu, respectiv initierea unor hotarari de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achizitie sau prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de inculpatul Avraham Morgenstern. Pe 30 decembrie, IGPR a anuntat ca Radu Mazare, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Politia din Constanta pentru semnarea graficului de prezenta, fostul edil informandu-l pe ofiterul de caz ca se afla pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obtine azil politic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img