vineri, 29 martie, 2024

Radu Tudor prezinta analiza DEVASTATOARE a unui analist militar rus. Intentiile Rusiei pentru Romania

Distribuie:

Publicat:

Guvernul Dăncilă nu se va opune oficial candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror european, însă nici nu o va susţine pe fosta şefă a DNA, precizează surse diplomatice citate de ziarul „Adevărul“.

Guvernul va trebui să susţină la Bruxelles un punct de vedere oficial privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef european. Conform procedurii, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va formula mandatul cu care România va merge în Consiliul UE, acolo unde se va decide numele viitorului şef al Parchetului European. Toader a anunţat în primă fază, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, că-i va avertiza pe miniştrii de Justiţie din UE cu privire la abuzurile comise de Kovesi ca şef al DNA. Ulterior, ministrul a declarat că răspunderea pentru poziţia României aparţine premeierul Viorica Dăncilă.

Surse diplomatice susţin că Ministerul de Externe pregăteşte un mandat neutru: nu va susţine candidatura fostei şefe DNA, dar nici nu va recomanda un vot împotrivă. Astfel, Dăncilă va motiva că România, pentru că deţine preşedinţia Consiliului UE, trebuie să fie "honest broker", deci mediator imparţial.

Laura Codruţa Kovesi concurează pentru Parchetul European cu alţi doi procurori din Germania şi Franţa. Câştigătorul va fi ales prin codecizie: Parlamentului European şi COREPER, instituţie a Consiliului UE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img