sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Rafael Nadal: Nick Kyrgios e talentat, dar ii lipseste respectul normal pentru adversar si pentru public

Distribuie:

Publicat:

Rafael Nadal a pierdut joi dimineaţa, la Acapulco, meciul din optimi, împotriva australianului Nick Kyrgios, scor 6-3, 6-7/2, 6-7/8, la finele unei partide de peste trei ore. În sferturi, Kyrgios îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka, învingător în faţa lui Steve Johnson, scor 7-6/5, 6-4, scrie Mediafax.

Partida dintre iberic şi Kyrgios a cunoscut nenumărate momente ciudate, care nu au legătură cu sportul alb. În tiebreak-ul actului al treilea, australianul i-a reproşat arbitrului că Nadal vrea să-l scoată din ritm prelungind timpul firesc dintre servicii. Publicul l-a apostrofat pe excentricul jucător de la Antipozi, mai ales după Kyrgios enervase pe toată lumea pe parcursul partidei, când a dat de înţeles că vrea să se retragă din cauza unor probleme medicale. Nadal a fost sec la declaraţii, în finalul confruntării, însă şi-a direcţionat discursul doar pe comportamentul australianului. "E lipsit de respect pentru cei care vin aici să ne vadă! E lipsit de respect pentru adversar şi chiar nu se respectă nici măcar pe el. E talentat, putea să câştige turnee de Mare Şlem, dar îi lipseşte respectul normal pentru adversar şi pentru public", s-a limitat Nadal să comenteze.

Iute la mânie, Kyrgios, care a salvat trei mingi de meci în disputa cu Rafa Nadal, nu a rămas dator. "Habar n-are prin ce greutăţi am trecut eu! Nu ştie nimic despre mine, aşa că n-are rost să-l bag în seamă. E foarte lent între puncte, trebuie să dea dovadă că respectă regulile, nu-i voi mai cometna jocul', a spus Kyrgios.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img