vineri, 19 aprilie, 2024

Raluca Strămăturaru, candidează pentru un loc în Comisia Sportivilor la JO 2022

Distribuie:

Publicat:

Raluca Strămăturaru, sportiva română cu cel mai bun rezultat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang, locul 7 la sanie, va candida pentru un post în Comisia Sportivilor din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic, potrivit paginii de Facebook a COSR.

Zece sportive şi şapte sportivi, din partea a 17 comitete olimpice naţionale şi aprobaţi de Comitetul Executiv al CIO, candidează pentru cele două locuri vacante ale Comisiei Sportivilor. Aceştia vor fi aleşi prin vot de participanţii la JO de iarnă de la Beijing, în Satele Olimpice, din 27 ianuarie până în 16 februarie.

"Numărul record de candidaţi şi reprezentarea globală sunt un semn puternic că sportivii vor să joace un rol primordial şi activ în cadrul Mişcării Olimpice şi să-şi facă auzite vocea, ceea ce este extraordinar.Toţi aceşti candidaţi aduc o mare valoare comunităţii sportivilor şi vor adăuga un nou set de abilităţi şi expertiză la Comisia Sportivilor, indiferent cine va fi ales", a declarat Emma Terho, preşedinta Comisiei Sportivilor din cadrul CIO.

Raluca Strămăturaru a participat la trei ediţii ale JO de iarnă: Vancouver 2010, Soci 2014 şi PyeongChang 2018. Cel mai bun loc ocupat de ea a fost locul 7 în Coreea de Sud. Strămăturaru a câştigat Cupei Naţiunilor la sanie în două sezoane, 2017/2018 şi 2019/2020, informează Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img