miercuri, 27 martie, 2024

Raspunsul PSD pentru Klaus Iohannis: “Presedintele Romaniei doreste sa blocheze activitatea Parlamentului si a Curtii Constitutionale”

Distribuie:

Publicat:

PSD a avut o reactie dura la adresa lui Klaus Iohannis, dupa ce presedintele a anuntat ca vrea sa sesizeze Curtea Constitutionala si Comisia de la Venetia cu privire la legile justitiei.

„I-as raspunde presedintelui cu doua argumente juridice si politice, pentru ca ce a facut presedintele astazi este in primul rand o declaratie politica. Dar voi incepe cu argumentele juridice. Legile justitiei au ajuns la promulgare dupa pargurgerea tuturor etapelor procesului legislativ si democratic si fac parte, chiar daca presedintele refuza sa accepte acest lucru, dintr-o necesara reforma a justitiei realizata legal de Parlamentul Romaniei. Din pacate, presedintele Romaniei doreste sa blocheze activitatea Parlamentului si a Curtii Constitutionale, este vorba de decizii ale Curtii Constitutionale, care vor ramane neaplicate si de legi ale Parlamentului care vor ramane, din pacate, neadoptate. Presedintele contesta procesul parlamentar si demersul Coalitiei de guvernare privind reforma justitiei. Presedintele nu este intersat sa se comporte ca un mediator, ci de mentinera acestei situatii care, din pacate, a condus de-a lungul timpului la mai multe abuzuri. Presedintele nu a indicat niciun articol sau paragraf, nimic din consinutul celor trei legi care sa incalce principiile, rigorile statului de drept. (…) Respingand acest pachet de legi ale justitiei, presedintele doreste ca magistratii sa fie in continuare colaboratori ai serviciilor secrete, vrea ca procurorii sa exercite in continuare presiuni asupra judecatorilor si vrea in continuare ca acelasi om sa numeasca si procurorii si presedintii Inaltei Curti , adica sa aiba un control politic asupra numirii magistratilor”, a declarat fostul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img