joi, 28 martie, 2024

Raspunsul unui preot la intrebarea “Au voie fetele la menstruatie in biserica?” Sala a izbucnit in aplauze

Distribuie:

Publicat:

Preotul sibian Constantin Necula ofera un raspuns surprinzator la o intrebare care framanta multe tinere si doamne. Au voie sa intre in biserica atunci cand sunt la ciclul menstrual.

Bizara sau nu intrebarea, ea are legatura cu faptul ca unii preoti nu ar ingaduit asa ceva, pe motiv ca este pangarita biserica.

"Nu avem ce sa discutam aici. Intrati linistite macar pana acolo unde va simtiti bine. Cred ca unii dintre noi exageram foarte, foarte mult in gestica asta ginecologica. Ca nu avem niciun cabinet ginecologic montat langa biserica sa ne spuna in ce perioada a lunii sunteti. De obicei stiti singure si respectati aceasta frumusete a intalnirii cu curatenia.

Va intreb si eu asa, ca-s mai prost, mai tampitoi de felul meu, daca mireasa e in acea perioada, nu o cununam? Ii spunem, te duci acasa, mai stai cinci zile si ne intoarcem marti…?", a declarat parintele Constantin Necula, intr-o conferinta sustinuta in fata tinerilor.

Despre parintele Constantin Necula

Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Saguna“ din Sibiu si este doctor in teologie, specializarea catehetica-omiletica si pedagogie crestina. Este autor de volume de predici, de studii si articole de omiletica si catehetica dar si de carti pentru copii si tineret. A tradus mai multe carti si a scris articole in publicatii din tara si strainatate. A semnat zeci de studii in limba romana si in limbi straine – franceza, italiana, germana – si numeroase recenzii. A sustinut 150 conferinte in tara si in strainatate si a participat la o serie de emisiuni de radio si de televiziune atat la posturi nationale cat si internationale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img