vineri, 19 aprilie, 2024

RAUL BARLAD – PERICOL DE INUNDATIE – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Pe cursul de apa Barlad, in judetul Vaslui sunt inregistrate cresteri de niveluri la urmatoarele statii hidrometrice: Buhaiesti, Stefan cel Mare, Maraseni, Barlad si Banca. Cresteri de debite si niveluri sunt si pe raul Stavnic la statia hidrometrica Frenciug, pe raul Vaslui la statia Codaiesti si pe cursul de apa Dobrovat la statia Codaiesti. 
 
In judetul Galati se inregistreaza pe cursul de apa Barlad la statia hidrometrica Tecuci cresteri de niveluri cu + 30 cota de atentie. Echipele Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad sunt pregatite sa intervina cu materiale si utilaje, fiind impusa starea de vigilenta maxima si monitorizarea permanenta.
 
“Lucrarile hidrotehnice aflate in administrarea ABA Prut – Barlad sunt exploatate in conditii de siguranta, adaptand programele de exploatare ale acumularilor in vederea asigurarii transelor de atenuarea viiturilor. Autoritatile locale sa fie pregatite pentru a asigura starea de permanenta la sedii. Primarii au ca atributii in cazul situatiilor de urgenta generate de inundatii si fenomene meteorologice periculoase, asigurarea, realizarea si intretinerea corespunzatoare a santurilor si rigolelor de scurgere a apelor pluviale, indepartarea materialului lemnos si a deseurilor din albia majora a cursurilor de apa, din sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor pentru a evita blocarea sectiunilor”, a declarat Andreea Poenaru, purtator de cuvant al Administratiei Bazinale de Apa Prut – Barlad.
 
In cazul acumularilor piscicole – baraje mici, trebuie sa fie verificata functionalitatea echipamentelor de evacuare a apelor mari. Persoanele fizice sau juridice, care au in proprietate sau in folosinta astfel de obiective in zone ce pot fi afectate de actiunile distructive ale apelor, de fenomenele meteorologice periculoase la constructiile hidrotehnice, au obligatia sa asigure intretinerea si exploatarea corespunzatoare a lucrarilor de aparare existente. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img